Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A két Lotti története a Petőfi Színház színpadán

2021. november 28. 15:02
A Veszprémi Petőfi Színház vasárnap mutatja be az Erich KÄstner regényéből íródott történet színpadi változatát, A két Lottit.

Lotti és Luise története legtöbbünk számára ismerős, ha nem is feltétlenül a regényből, de számos film feldolgozta az ikerlányok rejtélyét; a testvérpárét, akik egy tóparti üdülőben találkoznak egymással, ahol is felismerik a félreérthetetlen hasonlóságot, és szerepet cserélve élik tovább mindennapjaikat.

A születésüknél történő szétválasztás a szülők elválását jelentette, így viszont a szerepcsere során lehetőség nyílik arra, hogy a lányok megismerjék szüleiket.

A teátrum ifjúsági előadásában kettős szereposztásban játszák a főbb szerepeket, Lottiként Bodnár Csilla és Szerdahelyi Luca, míg Luise személyében Kovács Zsófit és Fischer-Kovács Izát láthatjuk.

Az előadás rendezője Oberfrank Pál, kérdésünkre így fogalmazott a jórészt gyerekszereplős előadásról: „A próbafolyamat kivételesen nagyon elhúzódott, hiszen ez egy speciális helyzet. A gyerekeknek természetesen az iskola az első, így lassabban haladtunk. Ráadásul kell idő, hogy megszokják ezt a helyzetet, hogy ráérezzenek erre a világra.

Különböző adottságokkal rendelkeznek, de elmondhatom, hogy nagyon ügyesek, kedvesek, és odaadóak, igyekeznek megvalósítani azt, amit kérünk tőlük.

Nem mondom, hogy nem kell részünkről sok türelem, hiszen egész más műfaj ez, de bizalmat szavaztunk nekik, és úgy tűnik, jól tettük. Ráadásul nem valóságos ikrekről beszélünk, így kellett idő arra is, hogy összekovácsolódjanak.”

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08 'Muszáj komolyan vennünk a másikat, és nem sebet ejteni egymáson' 'Muszáj komolyan vennünk a másikat, és nem sebet ejteni egymáson' Kedd délután, az autizmus világnapján a Veszprémi Petőfi Színház műsorra tűzi Dan Gordon történetét, az Esőembert. A veszprémi bemutató 2019-ben volt, akkor hatalmas sikerrel ment az Anger Zsolt rendezte előadás. Oberfrank Pált, a Teátrum igazgatóját, egyben a darab főszereplőjét kérdeztük, milyen nehézségek elé állította Raymond Babbit, az autista főszereplő megformálása, és arról, szerinte milyen szinten állnak most az emberek az elfogadás kérdésével, amióta a Teátrum tudatosan is figyelmet fordít az érzékenyítésre. 2024. április 1. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.