2022. augusztus 14.
//
Marcell névnap

Fennállásának legsikeresebb félévét zárja a VPSE

A Veszprém Pannon SE immár biztos éllovasként zárja a női kézilabda NB II idei kiírásának őszi szezonját. Ha a bakonyi kézilabdázó hölgyek vasárnap a vendég Ajka csapatát is két vállra fektetik, hibátlan mutatóval térhetnek karácsonyi pihenőre.

Hétvégén féltávhoz érkezik a női harmadosztályú kézilabda-bajnokság. Az észak-nyugati csoportban jeleskedő Veszprém Pannon SE vasárnap 15 órakor annak a reményében fogadja a megyei rivális Ajka csapatát, hogy a már megszerzett „őszi bajnoki címe” mellett hibátlan mutatóját is megőrzi.

Gyönyörű teljesítményt tudhat maga mögött a VPSE (aechív fénykép)Gyönyörű teljesítményt tudhat maga mögött a VPSE (aechív fénykép)

Ugyanis az elmúlt tíz körben a VPSE nemhogy vereséget, döntetlent sem jegyzett az idényben. A Némethné Sulyok Erzsébet vezette veszprémieknek jelenleg hat pont az előnyük a második pozícióban helyezkedő Büki alakulattal szemben, amelyet az elmúlt hétvégén sikerrel múltak felül.

Portálunk megkereste az egyesület szakmai igazgatóját, Pischné Bankó Zsuzsannát, miként értékeli a 2021/2022-es idény őszi szezonját. A sportvezető örömét fejezte ki utánpótláscsapataik és a felnőtt gárda teljesítménye kapcsán is, ugyanis a klub fennállásának legsikeresebb szezonját zárják.

Az elmúlt négy évben rengeteget tettünk azért, hogy együtteseink ilyen szép eredményeket érhessenek el. Fejlődés tekintetében még mindig hosszú út áll előttünk, de nem sietünk sehová, lépésről lépésre haladunk. Boldog vagyok, hogy a fiatalok be tudtak illeszkedni a felnőtt csapatunkba, és annak is örülök, hogy a frissen igazolt játékosaink szintén otthonra találtak a kötelékünkben.

Kiemelendő, hogy a VPSE felnőtt csapatában hétről-hétre lehetőséget kapnak a bizonyításra az utánpótlásban pallérozódó fiatal kézilabdajelöltek is. A 2005-ös születésű, mindössze 16 éves leányok pedig a győzelmek megszerzésében is oroszlánrészt vállaltak a felnőttek között. Nem elfeledve, hogy az idény elején érkező Zvolenszky Nóra is nagy húzóerőt jelentett az Ács Anna, Németh Kriszta, Takács Bianka trió mellett.

Pischné Bankó Zsuzsanna büszke a Veszprém Pannon SE tejesítményére (archív fénykép)Pischné Bankó Zsuzsanna büszke a Veszprém Pannon SE tejesítményére (archív fénykép)

A célunk a jövőben is az lesz, hogy saját magunk tudjuk kinevelni a játékosainkat. Természetesen adódnak nehezítő tényezők, ugyanis a megyében több csapat is rendre elcsábítaná a fiataljainkat. Kerék Csenge, Kiss Natália, Kiss Kata Sára és Pisch Veronika és könnyedén beilleszkedett a felnőttek közé, míg a dél-nyugati csoport tavalyi gólkirálynője, Zvolenszky Nóra is megtalálta az összhangot a csapattársakkal.

Ahogy arra a felvezetőben már ki is tértünk, vasárnap az idei utolsó megmérettetését vívja majd a VPSE, méghozzá a megyei rivális Ajka ellen. Pischné Bankó Zsuzsanna hangsúlyozta, az ajkaiak hiába állnak a tabella hetedik helyén, nagyon nehéz dolguk lesz ellenük, riválisuk ugyanis jól erősített.

Az Ajka leigazolta egykori játékosunkat, Regovics Vilhelminát, illetve Nemesvámosról Vida Csengét. Mindkét említett sportoló jó játékerőt képvisel. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy hibátlan mutatóval térhessünk karácsonyi pihenőre. Drukkolok a lányoknak, hiszek bennük!

A VPSE vezetősége egyelőre még nem koncentrál a feljutás kérdésére; mint megtudhattuk, a másodosztály jövő évi versenyrendszere változhat az idény tavaszi szezonja során, amely mind infrastrukturális, mind anyagi szempontból is erősen befolyásolhatja a csapatok helyzetét.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Női kézilabda NB II, Észak-nyugat, 2021/2022 22. 2022. május 21. 16:00 Ajka, Városi Sportcsarnok Ajka VPSE 25-30
kézilabda Női kézilabda NB II, Észak-nyugat, 2021/2022 21. 2022. május 15. 16:00 Veszprém, Munkacsarnok VPSE Bük 26-36
kézilabda Női kézilabda NB II, Észak-nyugat, 2021/2022 20. 2022. május 7. 18:30 Ikrény, Sportközpont VKLSE Győr VPSE 24-29
előző események betöltése