Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

A szlovákok legyőzésével kezdett a magyar válogatott

2021. december 2. 22:04 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re legyőzte csütörtökön a szlovák csapatot a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

A llíriai mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa Klujber Katrin és Háfra Noémi volt hét-hét góllal, utóbbit választották a mezőny legjobbjának.    

A magyarok szombaton Csehországgal, hétfőn Németországgal találkoznak, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, E csoport:
Magyarország-Szlovákia 35-29 (16-16)
Llíria, v.: Christiansen, Hesseldal Hansen (dánok)
Magyarország: Bíró - Márton 3, Háfra 7, Vámos 5, Bordás 3, Klujber 7, Lukács 1, cserék: Planéta, Kácsor 2, Szabó L. 1, Tóth E. 3, Szikora, Fodor, Kovács A. 2, Albek 1, Szemerey, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
lövések/gólok: 53/35, illetve 44/29
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/4
kiállítások: 4, illetve 6 perc 

Háfra Noémi (b) és a szlovák Marianna Rebicová a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án. MTI/Illyés TiborHáfra Noémi (b) és a szlovák Marianna Rebicová a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án. MTI/Illyés Tibor

A magyarok 18 fős keretéből Szöllősi-Zácsik Szandrát és Tóvizi Petrát nem nevezték a mérkőzésre.

Már a meccs elejétől lelkes, mintegy 15 fős szurkolótábor bíztatta a magyar válogatottat, amely védekezésben nem kezdett jól, ugyanis az októberi Európa-bajnoki selejtezőn nyolc gólig jutott szlovák beálló, Nikoleta Trúnková ezúttal is többször eredményes volt. Gyors ellenakciókból rendre betaláltak a magyarok, 5-4-es hátrány után 8-6-nál már kettővel vezettek, de a korábbi magyar utánpótlás-válogatott Oguntoye Viktória remekül védte a szlovák kaput. Erre alapozva csapata továbbra is jól tartotta magát, beállóból, átlövésből és a szélről is gólokat lőtt, így visszavette a vezetést. A magyar kapuba Bíró Blanka helyett Szikora Melinda érkezett, és mezőnyben is többet változtatott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, majd időt kért. Védekezésben összeállt a Planéta Szimonetta, Szabó Laura duó, de ezúttal ők sem voltak hatékonyak, és mivel támadásban sem csökkent a hibák száma, a szünetben döntetlen volt az állás.

A szlovák csapat a második félidő elején is sikeresen lassította a játékot, ami neki kedvezett, majd a javuló védekezésnek köszönhetően gyors magyar ellenakciók következtek, és egy 6-0-s sorozattal sikerült meglépni (23-18). A szlovákokat ez sem törte meg, de a hátralévő időben már nem igazán tudták megnehezíteni az immár megfelelő hatékonysággal védekező és támadó ellenfelük dolgát. Golovin kapitány minden cserejátékosának lehetőséget adott, mindannyian jól szálltak a meccsbe, és magabiztosan megőrizték a különbséget a végéig.

Lukács Viktória (j), valamint a szlovák Marianna Rebicová (b) és Nikoleta Trunková a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án. MTI/Illyés TiborLukács Viktória (j), valamint a szlovák Marianna Rebicová (b) és Nikoleta Trunková a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án. MTI/Illyés Tibor

A szlovákok legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Bízik Réka volt nyolc góllal, Trúnková hétszer, Lancz Barbora hatszor talált be. A kapusok közül Szikora hat, Bíró kettő, a túloldalon Oguntoye kilenc védést mutatott be.

A két csapat 22. egymás elleni mérkőzésén egy vereség és három döntetlen mellett a 18. magyar siker született.    

A középdöntőbe a csapatok magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A csoportkörben a négyesek utolsó helyezettjei az Elnök Kupáért kiírt alsóházi rájátszásban folytatják szereplésüket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.