2022. augusztus 14.
//
Marcell névnap

Újabb elismerés a VEDAC futó szakágának

2021. december 6. 6:05
VEDAC
A Magyar Hegyi- és Terepfutó Bizottság a VEDAC-ot kérte fel a 2022. évi nyílt hegyifutó félmaratoni magyar bajnokság megrendezésére.

Az utcai és mezei futóversenyek sikeres rendezése után a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai bizottsága az idei évben beugró rendezőként kérte fel a VEDAC-ot az országos bajnokság megrendezésére. A rendelkezésre álló alig egy hónap alatt a veszprémi atlétikai klub a vártnál is jobban megoldotta a feladatot, melynek elismeréseként a rendezésért felelős bizottság felkérte a jövő évi bajnokság lebonyolítására is a VEDAC-ot.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A 2022. április 9-re tervezett hegyifutó seregszemle helyszíne jövőre is Szentgál lesz, ugyanis a verseny lebonyolításához szükséges kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik, valamint a település önkormányzata és a helyi, környékbeli vállalkozások is támogatásukról biztosították a szervezőket.

Nagy megtiszteltetés számunkra ez a rendezési lehetőség, hiszen ezúttal nem beugróként számítanak ránk, hanem első számú lebonyolítóként. Szentgál remek házigazda volt idén, jövőre több idő áll majd rendelkezésünkre, amit a rendezvény színvonalának emelésére kívánunk fordítani. Erre számomra garanciát jelent a rutinos és rendkívül lelkes szervező és lebonyolító csapatunk, mely már számos rendezvény lebonyolításában bizonyított

– fogalmazott Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

A veszprémi utcai futóversenyek a pandémia előtti időszakban folyamatosan fejlődtek, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesülettel közösen szervezett Fuss az iskoládért! futóversenyek iskolák támogatásával, minden korábbinál magasabb színvonalon és résztvevői létszámmal valósultak meg, a Nemesvámoson otthonra lelt mezei futó versenyek évről évre fejlődnek, most pedig a hegyifutással bővült a VEDAC futóversenyeinek palettája, mely nemcsak versenyrendezésben, hanem szakmailag is tovább erősíti a VEDAC elmúlt években folyamatosan fejlődő futó szakágát.

vehir.hu

További cikkek

VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Az SVSE kiválósága, Varga Gréta a 8. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében a Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján. Ugyanitt a VEDAC kalapácsvetője, Csekő Miklós a 11. helyen zárt.
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.
Döntős szereplés az EYOF-on
Döntős szereplés az EYOF-on
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) két sportolóval képviseltette magát a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon (EYOF).