2022. január 25.
//
Pál névnap

Planéta: nagyon rossz így kikapni

2021. december 7. 11:11
MTI
Planéta Szimonetta úgy fogalmazott, nagyon rossz úgy kikapni, ahogyan a magyar női kézilabda-válogatott hétfőn elveszítette a Németország elleni mérkőzést a spanyolországi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Nagyot küzdöttünk, hogy vissza tudjunk jönni, de sajnos a legvégén nem jött össze az egyenlítés. Náluk volt az előny, ennek tudható be, ha nálunk dadogott a labda, hiszen lélektanilag mindig az van előnyben, aki vezet. Nagyon rossz így kikapni

- nyilatkozta a 25-24-re elveszített meccs után a Debrecen védekező-specialistája.

Kapcsolódó cikk
Egygólos magyar vereség a németek ellen
A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn Llíriában, így két pontot visz magával a középdöntőbe.

A németek a szünetben már 14-9-re vezettek, és bár a magyarok a második félidő elején 16-16-nál egyenlítettek, a vezetést nem tudták átvenni és az utolsó tíz perc ismét az ellenfélnek sikerült jobban. A német csapat ezzel megnyerte az E csoportot és a maximális négy pontot viszi magával a granollersi középdöntőbe, a magyarok pedig kettőt.

Planéta Szimonetta (b) és Bordás Réka a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzés végén a llíriai sportcsarnokban 2021. december 6-án. Németország 25-24-re győzött. MTI/Illyés TiborPlanéta Szimonetta (b) és Bordás Réka a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzés végén a llíriai sportcsarnokban 2021. december 6-án. Németország 25-24-re győzött. MTI/Illyés Tibor

Planéta megjegyezte, a hétfői mérkőzésen a védőfaluk kemény volt, és az ellenfél lerohanásait és gyors középkezdéseit is meg tudták oldani, tehát amire készültek védekezésben, azt sikeresen kivitelezték.

Most volt a legtöbb eladott labdánk, technikai hibánk, és megremegett a kezünk. Talán a fáradtságnak tudható be, mert eddig nem volt ránk jellemző mindez

- jegyezte meg.

A mezőny legjobbjának megválasztott Bíró Blanka 38 lövésből 15-öt kivédett. A Ferencváros kapusa elismerte, nagyon sok technikai hibájuk volt elöl, pedig tudták, hogy ezeket a németek könyörtelenül ki fogják használni, hiszen nagyon gyorsan futó csapatról van szó.

A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, a második félidőben óriási dolog volt, hogy egyenlíteni tudtunk, és onnantól kezdve folyamatosan tartottuk a döntetlen körüli eredményt. Lélektanilag óriási előny és megnyugvás lett volna, ha sikerül előnybe kerülnünk.

Bíró hozzáfűzte, nagyon sajnálja, hogy a végjáték nem sikerült jól, és sokkal élesebb második félidő kell ahhoz, hogy minél tovább versenyben tudjanak lenni.

Remélem, ezekből a meccsekből is tanulunk és a későbbiekben a javunkra tudjuk fordítani. Nagyon bízom benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezután is meccsről meccsre fejlődni fogunk.

A csoportkörre visszatekintve a kapus úgy fogalmazott, nem megbántva a cseheket és a szlovákokat, de a magyarok tulajdonképpen a németek elleni mérkőzéssel csöppentek bele a világbajnokságba, hiszen az első két találkozójuk sokkal könnyebb volt.    

A magyarok Szlovákiát csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re győzték le, így az E csoport második helyén végeztek. A középdöntőben szerdán 20.30-tól Dánia, pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

A középdöntő III. csoportjának állása: 1. Dánia 4 pont (68-41), 2. Németország 4 (56-45), 3. Koreai Köztársaság 2 (60-58), 4. Magyarország 2 (56-54), 5. Csehország 0 (50-63), 6. Kongó 0 (41-70)

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 2021/2022 21. 2022. április 10. 18:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Fejér-B.Á.L. Veszprém Dabas

További cikkek

Női kézilabda Eb-selejtező: Tatabányán és Santanderben játszanak a magyarok
Női kézilabda Eb-selejtező: Tatabányán és Santanderben játszanak a magyarok
Tatabányán és Santanderben rendezik a magyar-spanyol mérkőzéseket márciusban a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik, illetve negyedik fordulójában.
Női kézilabda-vb: Norvégia negyedszer világbajnok
Női kézilabda-vb: Norvégia negyedszer világbajnok
Az Európa-bajnok Norvégia 29-22-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében.
Pálinger szerint kevés a tapasztalt húzóember a válogatottban
Pálinger szerint kevés a tapasztalt húzóember a válogatottban
Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint kevés a tapasztalt húzóember a spanyolországi világbajnokságon tizedik helyezett női válogatottban.
Háfra: hosszú távra tudunk tervezni
Háfra: hosszú távra tudunk tervezni
Háfra Noémi szerint nagyon hosszú távra lehet tervezni a magyar női kézilabda-válogatott jelenlegi keretével, amely a 10. vagy a 11. helyen végez a spanyolországi világbajnokságon.
Dél-Korea legyőzésével búcsúzott a magyar válogatott
Dél-Korea legyőzésével búcsúzott a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 35-28-ra nyert a Koreai Köztársaság csapata ellen a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában, vasárnap.