Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Klujber Katrin nem játszhat Dánia ellen

2021. december 7. 21:26 // Forrás: MTI
Klujber Katrin combizomsérülés miatt szerdán nem játszhat Dánia ellen a magyar női kézilabda-válogatottban a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

"Klujber kiesése óriási érvágás volt. Sajnos holnap biztosan nem szerepelhet, azt pedig majd meglátjuk, milyen állapotban lesz a pénteki meccs előtt" - nyilatkozta kedden Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A Ferencváros jobbátlövője hétfőn a Németországgal szemben 25-24-re elveszített utolsó csoportmérkőzés elején egy felugrásnál sérült meg, ezért a folytatásban már csak büntetőket lőni tért vissza a pályára.

"Szerencsére nem komoly a sérülésem. Kezeljük a lábamat, megteszünk mindent, amit tudunk, hogy folytathassam a játékot" - mondta Klujber.

Klujber Katrin, a magyar válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában Csehország ellen játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. Magyarország-Csehország 32-29. MTI/Illyés TiborKlujber Katrin, a magyar válogatott játékosa a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában Csehország ellen játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. Magyarország-Csehország 32-29. MTI/Illyés Tibor

A magyarok Szlovákiát csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re győzték le Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben szerdán 20.30-tól Dánia, pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük Granollersben, a negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

A magyar együttes számára kulcsfontosságú lesz a dánok elleni találkozó, mert vereség esetén elveszíthetik esélyüket a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe kerülésre. A küldöttség tagjainak a hétfő esti meccs után nem sok idejük jutott a pihenésre, ugyanis kedden a korai ébredés után autóbusszal átköltöztek Valenciából a 350 kilométerre lévő Barcelonába. Az Európa-bajnokságokon a jövő évtől bevezetik azt a szabályt, miszerint az utazással töltött nap nem lehet pihenőnap, vagyis másnap nem játszhat mérkőzést az érintett csapat, de ez a világbajnokságokra nem vonatkozik. A dánokat mindez nem érinti, mert ők a csoportkörben is Granollersben játszottak és Barcelonában laktak, tehát minden bizonnyal jóval pihentebben várják a középdöntő rajtját.

Golovin Vlagyimir ismét elmondta, hogy tanulniuk kell a németek elleni vesztes mérkőzésből, például azt, hogy ennyi technikai hibát és labdaeladást nem szabad elkövetni. Hozzátette, a 21 esetnek nagyjából a fele ki nem kényszerített hiba volt, a játékosok olyan szituációkban adták el a labdát, amilyenben ezen a szinten nem szabad.    

Ápolni kellett a lelkeket, de úgy láttam, ma reggelre már próbálták elfelejteni a tegnapot. Sajnálom, de azt kell mondanom, fáradtak. Akik sok időt töltöttek a pályán, azok nagyon, néhányan kevésbé. Ráadásul a fáradtság olyan, hogy győzelem esetén nem érzi annyira az ember, mint vereség után, de holnapra biztosan mindenki jobban lesz

- nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A dán válogatott kapcsán megjegyezte, az eddigi mérkőzéseikből nem lehet sok mindenre következtetni, mert ezen a világbajnokságon még nem találkoztak európai ellenféllel, Tunézia, Kongó és a Koreai Köztársaság pedig teljesen más kézilabdát játszik. Mint kifejtette, az északiak zárt, magas hatos fallal védekeznek, átlövésekre kényszerítik az ellenfeleiket, és ebből próbálnak ellenakciókat indítani.

"Támadásban van három-négy olyan játékuk, amit további egy-két-három lehetséges befejezésre bontanak. Ott észnél kell majd lenni és olvasni a játékot" - magyarázta. A kapitány szerint a dánok ellen egyszerűbben boldogulnak majd támadásban, mint a németekkel, mert utóbbiak védekezése eléggé mozgékony volt, lezárták a területeket, csupán Vámos Petrának sikerült néhányszor betörnie. A dánokra viszont inkább az oldalazás jellemző, és bármennyire ügyesek egy az egy ellen, a koreaiak néha találtak helyeket, márpedig ebben a magyarok is jók.

vehir.hu
további cikkek
Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.