Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szikora: teljes összeomlás történt

2021. december 9. 13:34 // Forrás: MTI
A kapus Szikora Melinda szerint a magyar női kézilabda-válogatott védekezése teljesen összeomlott a Dániával szemben 30-19-re elveszített szerdai középdöntő-mérkőzésen a spanyolországi világbajnokságon.

 "Védekezésben 7-4 után teljes összeomlás történt, a támadásunk pedig amúgy sem állt össze, szenvedős volt. Szerencsés, talált góljaink voltak" - nyilatkozta Szikora Melinda. Hangsúlyozta, a kapusoknak is többet kellett volna védeniük a meccsen, bár az átlövéseket jó százalékban hatástalanították.

Kapcsolódó cikk
Vereség Dániától a középdöntő nyitányán
A magyar női kézilabda-válogatott 30-19-re kikapott Dániától a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán Granollersben, így már csak matematikai esélye van a negyeddöntőbe jutásra.

Megbeszéltük, hogy próbáljuk zárt védekezéssel átlövésekre kényszeríteni a dánokat. Végig azt kiabáltuk hátulról, hogy a beállós ne kapja meg a labdát és ne legyenek betörések a belső pozíciókból. Ezt sajnos nem sikerült megvalósítani, csak a beállós és a betörések voltak jelen a játékukban

- magyarázta a német Bietigheim kapusa, aki 18 lövésből hármat védett.

A középdöntő első fordulójában elszenvedett 11 gólos vereség azt jelenti, hogy a magyaroknak már csak matematikai esélyük van a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe jutásra. Pénteken 18 órától Kongó, vasárnap 18 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük, és ha mindkét meccsüket megnyerik, a németek viszont kikapnak Dél-Koreától és Dániától is, akkor a Németország, Dél-Korea és Magyarország közötti hármas holtverseny akár utóbbi csapatnak is kedvezhet. A negyeddöntőbe az első két helyezett kerül.

Háfra Noémi, Kovács Anett, Lukács Viktória és Tóth Eszter, a magyar csapat tagjai, miután 30-19-re kikaptak a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában Dánia ellen játszott mérkőzésen a granollersi sportcsarnokban 2021. december 8-án. MTI/Illyés TiborHáfra Noémi, Kovács Anett, Lukács Viktória és Tóth Eszter, a magyar csapat tagjai, miután 30-19-re kikaptak a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában Dánia ellen játszott mérkőzésen a granollersi sportcsarnokban 2021. december 8-án. MTI/Illyés Tibor

Szöllősi-Zácsik Szandra felidézte, hogy nagyon jól kezdték a mérkőzést, de a 14. percben, 7-4-nél megakadt a gépezet.

Ott olyan törés következett be, hogy utána nem tudtunk gólt lőni, a védekezésünk pedig szétesett, de fogalmam sincs, hogy miért.

A Ferencváros átlövője felidézte, hogy a németek elleni meccsen a szünetben ötgólos hátrányban sem adták fel a küzdelmet, vissza akartak kapaszkodni, ami sikerült is, ezúttal viszont nem érezte a csapatban ezt a potenciált.

Akkor óriási erő volt mindenkiben, most pedig mintha elfogadtuk volna, ami történt. Matematikailag még van esélyünk, de nem hiszem, hogy a németek vagy a dánok ezt csak úgy oda fogják adni nekünk

- vélekedett Szöllősi-Zácsik, aki hat kísérletből két gólig jutott szerdán.

Hozzáfűzte, a jelenlegi magyar keret nagyon fiatal játékosokból áll, akik előtt még ott van a jövő, ezért tanulniuk kell a hibáikból, és egy ilyen mérkőzésen nem lehet belenyugodni, hogy elment három-négy góllal az ellenfél, hanem tovább kell küzdeni, ahogyan a németek ellen tették.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe.

Tóth Eszter szerint a találkozó negyedénél a dán csapat felvette a ritmust és végig irányítani tudott. A magyar játékosok a szünetben megbeszélték, hogy a második félidő első tíz perce nagyon fontos, de ezúttal nem sikerült visszakapaszkodniuk, mert ellenfelük növelte az előnyét, "a végére pedig teljesen szétestünk".

Talán két könnyebb ellenfél következik, nagyon rossz, amikor már csak matematikailag van esély és számolgatnunk kell, de ettől függetlenül ki fogjuk tenni a szívünket-lelkünket a pályára

- szögezte le a Mosonmagyaróvár irányítója, aki négy lövésből kétszer talált be a dánok hálójába.

A balátlövő Kácsor Gréta megjegyezte, tudták, hogy a dánok erősek és magasak, ezért védekezésben sokkal több megállító szabálytalanság kellett volna.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.