2022. május 24.
//
Eszter névnap

Rasovszky elsőként ért célba, mégis csak második lett

2021. december 12. 12:13
MTI
Bár elsőként ért célba, mégis csak második lett Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának eliati állomásán.

A magyar szövetség beszámolója szerint az olimpiai ezüstérmes sportoló hatalmas párbajt vívott az összetettben vezető francia Marc-Antoine Olivierrel, és a végén előbb ért a panelhez, ám annak szabályszerű megütését kissé ellentmondásosan bírálták el, és végül a franciát hozták ki győztesnek.    

A videózás alapján az látszik, hogy én érek oda előbb, de nem érem el a panelt, aztán a visszanyúlásnál én ütöm meg előbb, viszont a bírók végül úgy látták, hogy Olivier elsőre mégiscsak megérintette valahogy, így őt hozták ki elsőnek

- idézte fel a történteket Rasovszky.

Kicsit bosszant, hiszen egy darabig én szerepeltem az első helyen a végeredményben, de annyira azért nem kesergek. Inkább örülök annak, hogy egész évben sikerül tartani a jó formát, hiszen még akkor sem ment rosszul az úszás, amikor Tokió után kevesebbet dolgoztunk, meg pihentem is egy kicsit.

A másik magyar résztvevő, a junior Európa-bajnoki címvédő Betlehem Dávid szintén remekül helyt állt, féltávnál még az élen is megfordult, végül a hatodik helyen végzett.    

A nőknél Olasz Anna gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel, ötven méterrel vezetett az utolsóelőtti körben, ám a szemébe sütő reggeli nap miatt bóját tévesztett, vissza kellett úsznia, így végül hatodikként zárt.

"Én a 10,5 kilométeres versenyben vettem részt, mert szeretek úszni, nincs mese - értékelt az idén Eb-ezüstöt és olimpiai 4. helyet szerző szegedi kiválóság. "Kicsit elmentem kirándulni, tíz éve úszom nyíltvízen, még sohasem tévesztettem bóját, ideje volt ezt is kipróbálni. Mindig a hibáiból tanul az ember, szokták mondani, hát én majd Abu-Dzabiban igyekszem megmutatni, hogy sikerült."

Úszó-vk, 3. állomás, Eliat:

férfiak:
1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:49:13.2 óra
2. Rasovszky Kristóf 1:49:13.8
...6. Betlehem Dávid 1:49.21.2

nők:
1. Ana Marcela Cunha (brazil) 2:01:36.6 óra
...6. Olasz Anna 2:01:42.5

vehir.hu

További cikkek

Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond
Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond
A tizenhárom éves veszprémi paraúszó végigsöpört a mezőnyön a hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezett országos bajnokságon. Birnbauer Botond nyolc úszószámban indult, öt bajnoki cím mellett, amelyből az egyiket felnőtt kategóriában szerezte három ezüstéremnek is örvendhetett.
Betlehem a 8, Rasovszky a 11. Piombinóban
Betlehem a 8, Rasovszky a 11. Piombinóban
A Balaton Úszó Klub Veszprém három úszóval képviseltette magát a LEN nyíltvízi kupa második állomásán. Betlehem Dávid a 8., Rasovszky Kristóf a 11., Kalmár Ákos a 28. helyen zárta az olaszországi Piombinóban.
Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond
Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond
A tizenhárom éves veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond lelkiismeretesen készül a jövő hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezendő országos bajnokságra. A fiatal tehetség mellett edzőjével, Hencsei Lászlóval is beszélgettünk a kitűzött célokról.
Vizes vb 2022: a nyár legfontosabb világeseménye az M4 Sporton
Vizes vb 2022: a nyár legfontosabb világeseménye az M4 Sporton
Öt év elteltével, 2017 után 2022-ben ismét az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti a FINA vizes világbajnokságot, amelynek június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont - közölte az MTVA sajtó- és marketingirodája.
Rasovszky a harmadik aranyát nyerte az ob-n
Rasovszky a harmadik aranyát nyerte az ob-n
A Balaton ÚK Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf egyéni csúccsal, 7:52.77 perces idővel nyert szombaton az úszók országos bajnokságának záró napján Debrecenben.