Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Háfra: hosszú távra tudunk tervezni

2021. december 12. 22:32 // Forrás: MTI
Háfra Noémi szerint nagyon hosszú távra lehet tervezni a magyar női kézilabda-válogatott jelenlegi keretével, amely a 10. vagy a 11. helyen végez a spanyolországi világbajnokságon.

"Ma úgy jöttünk ki, hogy ez az utolsó meccsünk, és mindenki hozza ki magából, ami még benne van. Szerintem ezt nagyon jól megoldottuk, hiszen a kapuban, védekezésben és támadásban is jöttek azok a dolgok, amiket gyakoroltunk" - nyilatkozta Háfra Noémi vasárnap, miután a csapat 35-28-ra legyőzte a Koreai Köztársaságot a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikk
Dél-Korea legyőzésével búcsúzott a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 35-28-ra nyert a Koreai Köztársaság csapata ellen a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában, vasárnap.

A Győri Audi ETO KC játékosa úgy fogalmazott, az ázsiai csapatban vannak meglepetések, amiket ezúttal is nagyon jól csináltak, a magyarok nem tudtak ezekre úgy reagálni, ahogyan kellett volna, de összességében könnyű meccset játszottak.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben szerdán Dániától 30-19-re kikaptak, és pénteken már Kongó 30-22-es legyőzése előtt kiderült, hogy nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe. A csapat a 10. vagy a 11. helyen zár, végső helyezése hétfő este, a középdöntő I. és II. csoportjának utolsó mérkőzései után derül ki.

A magyar válogatott játékosai a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Koreai Köztársaság mérkőzés végén 2021. december 12-én. A magyar válogatott 35-28-ra győzött. MTI/Illyés TiborA magyar válogatott játékosai a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Koreai Köztársaság mérkőzés végén 2021. december 12-én. A magyar válogatott 35-28-ra győzött. MTI/Illyés Tibor

Háfra úgy vélekedett, nem a téttől függ, hogyan játszik a válogatott, amely nagyon jól fogja bírni a terhet a jövőben, mert játékosai fiatalok, tele önbizalommal.    

"Még nem tartunk ott, ahol más csapatok, amelyek régóta együtt készülnek. Mi most kezdtük a munkát, és még nagyon sokat kell dolgoznunk. Nagyon hosszú távra tudunk tervezni, csak tapasztalatot kell szereznünk, hozzá kell szoknunk a terheléshez, és ahhoz, hogy kétnaponta meccs van, de jól haladunk" - nyilatkozta.    

A tornát 37 lövésből 24 góllal záró kézilabdázó hullámzónak értékelte a saját teljesítményét, "részben azért, mert kevesen voltunk, és a terhelés is teljesen más volt".    

Bíró Blanka elmondta, tudták, hogy Dél-Koreának igazából egy belső sora van, amely mérkőzésenként ötven percet tölt a pályán. A németek ellen is csak a szünetig tudták tartani magukat, ezért a magyarok tisztában voltak vele, hogy a második félidő első tíz perce nagyon fontos lesz.    

"Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a negyeddöntőbe jutás. A Németország elleni meccs lett volna a kulcs ahhoz, hogy könnyebb dolgunk legyen a középdöntőben" - vélekedett a Ferencváros kapusa. Hozzáfűzte, meghatározó játékosok estek ki a torna előtt a keretből, de látható, hogy hosszú távon kik alkothatják a válogatottat.    

A világbajnokságot 32 százalékos védési hatékonysággal záró Bíró leszögezte, még nagyon sok munka vár a csapatra, és otthon is rengeteget kell tenni azért, hogy a válogatottban minél meghatározóbb játékos legyen valaki, és minél jobb teljesítményt tudjon nyújtani.   

Lukács Viktória úgy fogalmazott, nagyon nehéz volt annak tudatában játszani, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésük a világbajnokságon, de éppen ezért akartak győzni, és ezért harcoltak az utolsó pillanatig.

"Örülök, hogy egy szép mérkőzéssel sikerült lezárnunk a szereplésünket. A helyezésünket nem mondanám jónak, de örülök, hogy voltak győztes meccseink, illetve voltak olyanok is, amelyekből tanulnunk kell. A németek elleni találkozó nagyon bosszantó, említhetjük a játékvezetőket, de a 19 eladott labda a mi hibánk volt" - magyarázta a győri jobbszélső, aki harminc lövésből 19 gólt szerzett a hat meccs során.

Hozzátette, a lelkükkel egy kicsit többet küzdöttek, mint taktikailag, de úgy véli, ez is fejleszthető, és reményei szerint a jövőben összeér a csapat.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 2024. március 22. 13:30 Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés az április 11. és 14. között Debrecenben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtornára. 2024. március 6. 15:52 Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott 35-27-re nyert Svájc ellen Gümligenben az Eurokupa szombati játéknapján. 2024. március 2. 19:05 Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen A magyar női kézilabda-válogatott - második félidei jó teljesítményével magabiztos sikert aratva - 38-26-ra legyőzte Svájc együttesét az Eurokupában szerdán, Tatabányán. 2024. február 28. 19:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.