Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szezonzárás a birkózóknál és a szumósoknál

2021. december 13. 14:35 // Forrás: Janku Ferenc
A Centrum Sport Egyesület birkózó és szumó szakosztályainál is kiválóan sikerült a 2021-es versenyév lezárása.

A közelmúltben Egerben rendezték meg a birkózók Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB), melyen 125 fő indult. A veszprémi centrumosokat Kovács Gergő és az egyesületnél edzőként is tevékenykedő Schvarcinger Zsolt képviselte. Mindkét sportoló a Pannon Egyetem hallgatója és először szerepeltek a rangos megmérettetésen. Bemutatkozásuk remekül sikerült, hiszen Schvarcinger Zsolt 90 kg-ban harmadik, Kovács Gergő 80 kg-ban szintén a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot.

A szumósoknál minden korosztály küzdőtérre lépett. Az U14-esek és U18-asok országos bjnokságon, az U16, U21 és felnőtt mezőny Eb válogatóversenyen küzdött a bajnoki címekért. A gyermek és a legkisebb utánpótlás korosztály, az U12-esek felkészülési tornákon vettek részt Szigetszentmiklóson.

A veszprémi szumócsapat - Fotó: Centrum SEA veszprémi szumócsapat - Fotó: Centrum SE

A veszprémiek közül két újonc is bemutatkozott. Huszár Regina birkózóként már sokszor bizonyította rátermettségét. Erő, állóképesség és dinamika tekintetében remekül helytállt, kizárólag a rutin hiánya miatt csúszott le a dobogó legmagasabb fokáról és szerzett így ezüstérmet. Rendkívül szoros mérkőzéseket vívott Regina olyan versenyzőkkel, akik országos bajnoki címmel, illetve Európa-bajnoki érmekkel rendelkeznek, így az edzők teljesen biztosak abban, hogy hamarosan bajnokként ünnepelhetik növendéküket.

Mészáros Tibor amerikai fociból nyergelt át a szumósokhoz és hat pazar mérkőzés után állhatott a dobogó tetejére. Tibor remek állóképességgel rendelkezik, hiszen amerikai focistaként rengeteget fut, azonban őt is meglepte, hogy ez a szumóhoz nagyon kevés, mivel a belharc heve teljesen felőrli az állóképességet, így neki ezen kell még dolgoznia. Mindkét versenyző eredményére rendkívül büszke a szakvezetés.

A csapat kilenc arany-, öt ezüst-, illetve öt bronzérmet, összesen tehát tizenkilenc medált szerzett. Gyermek korosztályban Nagy Dominik első, Csejtei Kincső harmadik lett. Az U12-es korosztályban Csejtei Zoárd, Sulyok Csanád, Szalay Adrián első, Tóth Krisztán második helyezést ért el. Az U14-eseknél Csejtei Krisztofer országos bajnoki címet szerzett, Szalay Adrián második lett, Csejtei Zoárd és Kék Milán pedig harmadik helyen zárt. Az U16-os mezőnyben Márkus Roland megnyerte a válogatót, míg Jámbor Kristóf második, Huszár Regina harmadik helyen végzett. Az U18-asoknál Márkus Roland és Jámbor Kristóf országos bajnoki zsebelt be, Huszár Regina pedig a második helyen zárt. A felnőtteknél Mészáros Tibor a 115 kg felettiek között megszerezte a bajnoki címet, míg open kategóriában Mészáros Tibor a második helyen zárta a viadalt.

A gárda december 13-án megkezdte a január 10-ig tartó alapozást, amely után január 23-án az év egyik legkeményebb megmérettetése, az Érd Kupa következik. Mivel kiemelt kvalifikációs verseny a kontinenstornákra és a világjátékokra, amelyre minden évben rengeteg külföldi sportoló érkezik, ezért a szurkolóknak lesz miért szorítani januárban is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.