Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Öt veszprémi készülhet a kézi Eb-re

2021. december 15. 15:06 // Forrás: MTI/vehir.hu
Gulyás István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott 21 fős keretét a január 13-30. között sorra kerülő hazai Európa-bajnokságra és az azt megelőző felkészülésre. A Fejér-B.Á.L. Veszprémből egy, a Telekom Veszprémből négy játékos található a névsorban.

A december 3-án nyilvánosságra hozott 35-ös keretet 14 fővel kellett csökkentenie Gulyás István szövetségi kapitánynak. A szerdán kihirdetett névsorban lábsérülés miatt nem szerepel Leimeter Csaba, a PPD Zagreb jobbátlövője. Azon a poszton Máthé Dominik és Ancsin Gábor mellett a Telekom Veszprém 20 éves játékosát, Ilics Zorant választotta harmadikként a szakmai stáb.
 

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Az irányítóként és balszélsőként is bevethető tatabányai Juhász Ádám, valamint klubtársa, a jobbátlövő Balogh Zsolt sem kapott helyet a szűkített keretben. Az Európa-bajnokságra húsz játékos nevezhető, akik közül mérkőzésenként 16-an léphetnek pályára. A húszas keretből egyaránt két-két fős cserélhető a 35-ös kereten belül a csoportkör, a középdöntő és a döntő hétvége alatt.

Az elmúlt hónapokban stabil kerettel tudtunk dolgozni, gondolok itt az Eurokupa-mérkőzésekre, az egyiptomi világbajnokságra, az őszi összetartásokra és felkészülési találkozókra. Ezek alapján alakult ki a 21 fős keret

- mondta a szövetség honlapján Gulyás István.

Hozzátette, csütörtökön kezdik meg a felkészülést Telkiben, de külföldi bajnoki és kupamérkőzései miatt Székely Márton és Szita Zoltán szombaton, Hanusz Egon és Máthé Dominik pedig csak január 2-án csatlakozhat az együtteshez. A csapat karácsonyra, szilveszterre és újév napjára, valamint január 9-10-re szabadnapot kap.

A magyar válogatott január 6-án 18 órától Fehéroroszországgal, január 8-án 18 órától Bahreinnel játszik felkészülési mérkőzést Tatabányán, majd az Európa-bajnokságon január 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, 18-án 18 órától pedig Izlanddal mérkőzik az új budapesti multifunkcionális csarnokban. A középdöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.

A magyar válogatott Európa-bajnoki kerete:

kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Ilics Zoran (Telekom Veszprém), Máthé Dominik (Elverum HB, norvég)
irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred)
balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-23
részletek
további cikkek
Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: Chema Rodríguez továbbra is húszfős keretben gondolkozik férfi kézilabda-válogatott Kézilabda olimpiai felkészülés: Chema Rodríguez továbbra is húszfős keretben gondolkozik Chema Rodríguez szövetségi kapitány tervei szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott húszfős kerettel kezdi majd a felkészülést a nyári, párizsi olimpiára. 2024. május 14. 20:32 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58 Chema Rodríguez: hatvan percig jól játszottunk férfi kézilabda-válogatott Chema Rodríguez: hatvan percig jól játszottunk Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott hatvan percig jól játszott a Litvánia ellen 36-23-ra megnyert mérkőzésen, a világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágóján. 2024. május 12. 20:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.