2023. június 3.
//
Klotild névnap

Veszprémben tartott fórumot a Mi Hazánk Mozgalom

Veszprémben tartott lakossági fórumot a Mi Hazánk Mozgalom, amelyen a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra ismertette országos programjuk legfontosabb elemeit, valamint az érdeklődők előtt bemutatkozott Kovacsics Zsolt is, a Mi Hazánk veszprémi jelöltje az áprilisi országgyűlési választásokon.

Körülbelül félszáz érdeklődő előtt zajlott a Mi Hazánk Mozgalom veszprémi fóruma szerda kora este, ahová hivatalos volt Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese is. A fórum előtt a politikus rövid sajtótájékoztatón ismertette a nemzeti radikális párt fő programjait.

Ezek alapján a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amelyik tiltakozik a Covid-oltások ellen, nem értenek egyet annak kötelezővé tételével és a gyermekek beoltásával sem. Továbbá nem tudnak elfogadni semmilyen lezárást és korlátozást sem, mondta el Dúró Dóra.

Dúró DóraDúró Dóra

A párt gazdaságpolitikájában a turizmus fellendítésére helyezné a hangsúlyt, emellett a mezőgazdasági beruházásokra építenék a magyar nemzetgazdaságot. Az elnökhelyettes kiemelte, hogy utóbbit Toroczkai László, a párt elnöke, Ásotthalom polgármestere már elkezdte megvalósítani. Egy olyan édesburgonya feldolgozó üzemet hozott létre a 4000 fős településen, amely 100%-ban önkormányzati tulajdonú, nonprofit jellegű, helyi termelőktől vásárolja az alapanyagokat, így biztos megélhetést kínál a helyieknek és az ott dolgozóknak.

Végezetül elmondta, szeretnék eltörölni a képviselők mentelmi jogát, ez lenne az egyik első lépésük. Továbbá felállítanának egy korrupcióellenes ügyészséget is.

Dúró Dóra és Kovacsics ZsoltDúró Dóra és Kovacsics Zsolt

A fórumon ezután bemutatkozott az érdeklődők előtt Kovacsics Zsolt is, aki a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje lesz az április 3-ai országgyűlési választáson. A párt egyébként mind a 106 egyéni választókörzetben indít jelöltet.

Jelen állás szerint - amennyiben minden jelöltnek sikerül összegyűjtenie az induláshoz szükséges támogató aláírásokat - a Fidesz-KDNP, az ellenzéki összefogás, a Reformerek és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjével együtt már 4 induló biztosnak tűnik Veszprém megye 1. sz. választókörzetében.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Megalakult az új parlament
Megalakult az új parlament
Megtartotta alakuló ülését az idén áprilisban megválasztott új Országgyűlés.
Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Áder János köztársasági elnök pénteken felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta.
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter, a térség megválasztott országgyűlési képviselője. Kedd délután a Városházán ünnepi keretek közt tartott átadón az újrázó képviselő úgy fogalmazott, bár a megbízólevélen az ő neve szerepel, valójában közös munka eredménye, hogy ismét ő képviselheti Veszprémet és a térséget a parlamentben.
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Veszprém 56 szavazókörének eredményeit megvizsgálva kirajzolódik, hogy melyik városrészben dominált a kormánypárt és hol volt népszerűbb az ellenzék. Az adatokból viszont az is kiolvasható, hogy a győztes Ovádi Pétert sokan még úgy is támogatták, hogy a pártlistánál nem a Fidesz-KDNP-t ikszelték be.