2022. január 22.
//
Vince névnap

Veszprémben tartott fórumot a Mi Hazánk Mozgalom

Veszprémben tartott lakossági fórumot a Mi Hazánk Mozgalom, amelyen a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra ismertette országos programjuk legfontosabb elemeit, valamint az érdeklődők előtt bemutatkozott Kovacsics Zsolt is, a Mi Hazánk veszprémi jelöltje az áprilisi országgyűlési választásokon.

Körülbelül félszáz érdeklődő előtt zajlott a Mi Hazánk Mozgalom veszprémi fóruma szerda kora este, ahová hivatalos volt Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese is. A fórum előtt a politikus rövid sajtótájékoztatón ismertette a nemzeti radikális párt fő programjait.

Ezek alapján a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amelyik tiltakozik a Covid-oltások ellen, nem értenek egyet annak kötelezővé tételével és a gyermekek beoltásával sem. Továbbá nem tudnak elfogadni semmilyen lezárást és korlátozást sem, mondta el Dúró Dóra.

Dúró DóraDúró Dóra

A párt gazdaságpolitikájában a turizmus fellendítésére helyezné a hangsúlyt, emellett a mezőgazdasági beruházásokra építenék a magyar nemzetgazdaságot. Az elnökhelyettes kiemelte, hogy utóbbit Toroczkai László, a párt elnöke, Ásotthalom polgármestere már elkezdte megvalósítani. Egy olyan édesburgonya feldolgozó üzemet hozott létre a 4000 fős településen, amely 100%-ban önkormányzati tulajdonú, nonprofit jellegű, helyi termelőktől vásárolja az alapanyagokat, így biztos megélhetést kínál a helyieknek és az ott dolgozóknak.

Végezetül elmondta, szeretnék eltörölni a képviselők mentelmi jogát, ez lenne az egyik első lépésük. Továbbá felállítanának egy korrupcióellenes ügyészséget is.

Dúró Dóra és Kovacsics ZsoltDúró Dóra és Kovacsics Zsolt

A fórumon ezután bemutatkozott az érdeklődők előtt Kovacsics Zsolt is, aki a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje lesz az április 3-ai országgyűlési választáson. A párt egyébként mind a 106 egyéni választókörzetben indít jelöltet.

Jelen állás szerint - amennyiben minden jelöltnek sikerül összegyűjtenie az induláshoz szükséges támogató aláírásokat - a Fidesz-KDNP, az ellenzéki összefogás, a Reformerek és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjével együtt már 4 induló biztosnak tűnik Veszprém megye 1. sz. választókörzetében.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba
Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba
Várják a jelentkezéseket a helyi választási irodák az április 3-ai országgyűlési választás és az azzal egy időben rendezett országos népszavazás szavazatszámláló bizottságaiba.
Út az urnához – a választás legfontosabb határidői
Út az urnához – a választás legfontosabb határidői
A választáshoz kapcsolódó határidőket, határnapokat az igazságügyi miniszter rendeletben határozza meg a kitűzést követően, de a választási eljárásról szóló törvény alapján már tudható, melyek a legfontosabb határidők, határnapok.
Három hónappal a választás előtt
Három hónappal a választás előtt
A baloldalról sokan azt mondják nekem, hogy Gyurcsány emlegetése a múltba tekintés, és erre nincs szükség. Iskolás koromban én is ezt mondtam történelem órákon, de mára azért megváltozott a véleményem. Sőt, ajánlatos lenne visszatekinteni akár csak 2019-re, amikor az ellenzéki pártok veszprémi vezetői a maguk listás helyeiért küzdve kizárták például a Lokálpatriótákat, Márki-Zay barátját, Kész Zolit stb... szóval bárkit, aki egyetlen helyet is követelt magának a befutóra várt listás helyek közül. Így a várt összefogás meghiúsult és maradt minden a régiben, de legalább a pártvezérek fizetése megmaradt. Adamecz Zoltán írása.
Április 3-ra tűzte ki a választást Áder
Április 3-ra tűzte ki a választást Áder
A köztársasági elnök közleményben tudatta a dátumot.