2022. május 24.
//
Eszter névnap

Új versenyek a palettán

2022. január 19. 13:46
VEDAC
Mindhárom szakág további erősödését várja 2022-ben Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) nemrégen újraválasztott ügyvezetője.

Németh Attila a 2022-es terveket illetően kifejtette, nagyon sok feladat vár rájuk ebben az esztendőben. Mindenekelőtt azonban a három szakágban további erősödést vár. Bizakodva várja a Dobó Akadémia akkreditációjának elbírálását.

A futóknál egyre több válogatott versenyzőt tudnak felvonultatni, minden korosztályban szépen gyarapszik a létszám. A kölyök atlétikai csoportok létszámát ezzel párhuzamosan növelni szeretnék.

Az ügyességi szakágban pedig nemrég egy új magasugró szivacsot szereztek be, amely nagyban javítja az edzés körülményeit, a lehetőségeket.

Az ügyvezető azt még nem tudta megmondani, hogy a koronavírus-járvány lehetővé teszi-e a korábban nagy sikerrel lebonyolított súlylökő párbaj ismételt megszervezését, vagy sor kerülhet-e a hagyományos városi futóversenyre. Az viszont biztos, hogy ezeken kívül is több, komoly megméretést vállalt magára az egyesület. A klub 2021-ben a futók és a szövetség legnagyobb megelégedésére rendezte meg a hegyifutó országos bajnokságot Szentgálon. A tervek szerint 2022-ben ismét ide várják majd a legjobb hegyifutókat.

Kövér Fanni, Török Krisztián és Máté Fanni - Fotó: VEDACKövér Fanni, Török Krisztián és Máté Fanni - Fotó: VEDAC

A Balaton Bajnoksággal egy időben pedig az összetett magyar bajnokság szervezetését is elvállalta a klub a szövetség felkérésére. Ilyen viadalt a VEDAC még nem rendezett, azonban örömmel jelentkezett házigazdának.

A további események, programok lebonyolítása pedig attól is függ, mikor kezdik el a futópálya felújítását.

A VEDAC szerződést kötött a Veszprémi Szakképzési Centrummal (VSZC), és duális partnerként segíti az atléta edzők oktatását, képzését. Németh Attila ezt a projektet azért is üdvözölte, mert így több fiatal is bekapcsolódhat a szakmai munkába, gyarapodhat a klub edzői létszáma.

A VEDAC a Bounceback projektben is részt vesz. Itt az aktív pályafutásukat már befejező sportolóknak szeretnének lehetőséget adni arra, hogy a munkaerőpiacon megtalálják a helyüket. Tavasszal kezdődnek a képzések, ahol a jelentkezőknek segítenek többek között felmérni a kompetenciáikat, amellyel könnyebben el tudnak helyezkedni.

A VEDAC számára 2022 azért is fontos, mert számos világversenyt tartanak, ahol természetesen az atlétái is érdekeltek lesznek. Az év első komoly erőpróbája a téli dobó Európa Kupa lesz, amelyre a téli dobó ob függvényében jelölik majd ki az utazó keretet. Németh Attila úgy véli, Pásztor Bence kalapácsvető és Kövér Fanni gerelyhajító is ott lehet az eseményen.

Az idén felnőtt Európa-, és világbajnokságot is tartanak. Előbbit Münchenben, utóbbit az egyesült államokbeli Eugeneben rendezik meg. Az ügyvezető azt mondta, főleg az Eb-re fókuszálnak, ahová az előbb említett két fiatal kvalifikálhatja magát jó eséllyel.

A junior világbajnokságon Kövér Fannin kívül az U18 világranglista vezető kalapácsvető, Csekő Miklós és a szintén kalapácsvető, világranglista negyedik, Csatári Jázmin részvételére számítanak, de a futók közül is többen – Rédling Renáta és Honti Marcell – megmutathatják magukat. Az U18-as korosztály számára Eb-t és EYOF-ot is rendeznek.

Jelenleg az alapozás időszaka zajlik, a gerelyhajítók Tenerifén edzőtáboroznak, és hamarosan a kalapácsvetők is utaznak.,

vehir.hu

További cikkek

Irány a döntő!
Irány a döntő!
A legeredményesebb vidéki egyesületként kvalifikálta magát a döntőbe a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) az atlétikai magyar csapatbajnokság nyugati elődöntőjéből.
Bejutott a csapatbajnokság döntőjébe az SVSE
Bejutott a csapatbajnokság döntőjébe az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE összesen 371 pontot gyűjtött az elmúlt hétvégén Győrben rendezett atlétikai csapatbajnokság elődöntőjébe, amellyel a hatodik helyen zárt, tehát kiharcolta a döntőbe való bejutást. 
Félmaraton után a második helyen
Félmaraton után a második helyen
A félmaraton és gyalogló országos bajnoksággal vette kezdetét az atlétikai magyar csapatbajnokság. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) nagyszerűen kezdett, így most az előkelő második helyen áll az összesített rangsorban.
Hat dobogós helyezést szerzett az SVSE
Hat dobogós helyezést szerzett az SVSE
Remekül szerepeltek a veszprémi Sportolj Velünk SE növendékei az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezett országos váltófutó bajnokságon.
Nemzetközi szintű eredmények az évadnyitón
Nemzetközi szintű eredmények az évadnyitón
Rangos mezőny gyűlt össze a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hagyományos évadnyitó dobóversenyén, ahol ennek megfelelően nemzetközi szinten is kiemelkedő eredmények születtek. A hazaiak atlétája, Csekő Miklós például a junior világranglistán a második helyre repítette magát nagyszerű eredményével.