Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új versenyek a palettán

2022. január 19. 13:46 // Forrás: VEDAC
Mindhárom szakág további erősödését várja 2022-ben Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) nemrégen újraválasztott ügyvezetője.

Németh Attila a 2022-es terveket illetően kifejtette, nagyon sok feladat vár rájuk ebben az esztendőben. Mindenekelőtt azonban a három szakágban további erősödést vár. Bizakodva várja a Dobó Akadémia akkreditációjának elbírálását.

A futóknál egyre több válogatott versenyzőt tudnak felvonultatni, minden korosztályban szépen gyarapszik a létszám. A kölyök atlétikai csoportok létszámát ezzel párhuzamosan növelni szeretnék.

Az ügyességi szakágban pedig nemrég egy új magasugró szivacsot szereztek be, amely nagyban javítja az edzés körülményeit, a lehetőségeket.

Az ügyvezető azt még nem tudta megmondani, hogy a koronavírus-járvány lehetővé teszi-e a korábban nagy sikerrel lebonyolított súlylökő párbaj ismételt megszervezését, vagy sor kerülhet-e a hagyományos városi futóversenyre. Az viszont biztos, hogy ezeken kívül is több, komoly megméretést vállalt magára az egyesület. A klub 2021-ben a futók és a szövetség legnagyobb megelégedésére rendezte meg a hegyifutó országos bajnokságot Szentgálon. A tervek szerint 2022-ben ismét ide várják majd a legjobb hegyifutókat.

Kövér Fanni, Török Krisztián és Máté Fanni - Fotó: VEDACKövér Fanni, Török Krisztián és Máté Fanni - Fotó: VEDAC

A Balaton Bajnoksággal egy időben pedig az összetett magyar bajnokság szervezetését is elvállalta a klub a szövetség felkérésére. Ilyen viadalt a VEDAC még nem rendezett, azonban örömmel jelentkezett házigazdának.

A további események, programok lebonyolítása pedig attól is függ, mikor kezdik el a futópálya felújítását.

A VEDAC szerződést kötött a Veszprémi Szakképzési Centrummal (VSZC), és duális partnerként segíti az atléta edzők oktatását, képzését. Németh Attila ezt a projektet azért is üdvözölte, mert így több fiatal is bekapcsolódhat a szakmai munkába, gyarapodhat a klub edzői létszáma.

A VEDAC a Bounceback projektben is részt vesz. Itt az aktív pályafutásukat már befejező sportolóknak szeretnének lehetőséget adni arra, hogy a munkaerőpiacon megtalálják a helyüket. Tavasszal kezdődnek a képzések, ahol a jelentkezőknek segítenek többek között felmérni a kompetenciáikat, amellyel könnyebben el tudnak helyezkedni.

A VEDAC számára 2022 azért is fontos, mert számos világversenyt tartanak, ahol természetesen az atlétái is érdekeltek lesznek. Az év első komoly erőpróbája a téli dobó Európa Kupa lesz, amelyre a téli dobó ob függvényében jelölik majd ki az utazó keretet. Németh Attila úgy véli, Pásztor Bence kalapácsvető és Kövér Fanni gerelyhajító is ott lehet az eseményen.

Az idén felnőtt Európa-, és világbajnokságot is tartanak. Előbbit Münchenben, utóbbit az egyesült államokbeli Eugeneben rendezik meg. Az ügyvezető azt mondta, főleg az Eb-re fókuszálnak, ahová az előbb említett két fiatal kvalifikálhatja magát jó eséllyel.

A junior világbajnokságon Kövér Fannin kívül az U18 világranglista vezető kalapácsvető, Csekő Miklós és a szintén kalapácsvető, világranglista negyedik, Csatári Jázmin részvételére számítanak, de a futók közül is többen – Rédling Renáta és Honti Marcell – megmutathatják magukat. Az U18-as korosztály számára Eb-t és EYOF-ot is rendeznek.

Jelenleg az alapozás időszaka zajlik, a gerelyhajítók Tenerifén edzőtáboroznak, és hamarosan a kalapácsvetők is utaznak.,

vehir.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. ma 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.