2023. február 6.
//
Dóra névnap

Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület

A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.

Kedd délután kötött együttműködési megállapodást a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány a SÉF iskolában. A felek együttműködésének alapja, hogy közösen biztosítsák a sportoló tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérésének lehetőségét mind tanulmányaik, mind sportolásuk terén. Az iskola és az egyesület közösen biztosítja továbbá az iskola valamennyi tanulója számára a megfelelő sportágválasztást és a testnevelés tantárgy emelt szintű oktatását is. A megállapodás szerint az együttműködés keretében beiratkozott diákoknak rugalmas tanulási lehetőséget biztosítanak, és a VSZC által működtetett Sport és Tanulás Programba is bekapcsolódhatnak, ahol a mentorálás mellett akár ösztöndíjban is részesülhetnek.

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója azt mondta, minden olyan kezdeményezést támogatnak, amely a szakképzés minőségének előtérbe helyezését szolgálja. A VSZC fontosnak tartja a lokálpatriotizmust, és azt, hogy veszprémi egyesületekkel dolgozzanak együtt. A mostani megállapodással a sportolói és a tanulási előremenetelt is támogatják, hisz úgy látják, a kettőt együtt lehet magas szinten művelni.

Hajdúné Medgyesi Andrea, Kavalecz Gábor, Németh Balázs és Máhl Krisztián az együttműködés aláírásakor kedd délután Veszprémben.Hajdúné Medgyesi Andrea, Kavalecz Gábor, Németh Balázs és Máhl Krisztián az együttműködés aláírásakor kedd délután Veszprémben.

A VSZC Táncsics Mihály Technikum igazgatója, Hajdúné Medgyesi Andrea üdvözölte a megállapodást, hisz mint elmondta, a 2022-2023-as tanévtől kezdve a jégkorong is bekerült a sportedző- és sportszervező szakképzések közé. Jelenleg hét sportágban képeznek edzőket, ám jövőre ez a szám eggyel több lesz.

Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány képviselője arról beszélt, a megállapodással a jó tanuló jó sportoló értékrendet tudják és akarják erősíteni. Mint mondta, jégkorongozóik létszáma folyamatosan nő, és bíznak benne, hogy az együttműködés hatására többen választják majd Veszprémet és a jégkorongot. Az alapítvány szakmai igazgatója, Máhl Krisztián úgy fogalmazott: a kezdetektől fogva azon dolgoznak, hogy együttműködéseket hozzanak létre a helyi tanintézményekkel. Kiemelte, jó kapcsolatot ápolnak a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával és a Pannon Egyetemmel is.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Két bronzérem a veszprémi jégkorongozók idei mérlege
Két bronzérem a veszprémi jégkorongozók idei mérlege
Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U14 A1-es csapata a harmadik helyet szerezte meg a korosztályos magyar bajnokságban.
Átadták a Veszprémi Jégcsarnokot
Átadták a Veszprémi Jégcsarnokot
A Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány az egykori Tüzér utcai sporttelepen egy kétezer négyzetméter alapterületű komplexumot valósított meg egymilliárd forintnyi TAO-támogatásból.
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.
Magyar bajnoki ezüstérmes veszprémi jégkorongozók
Magyar bajnoki ezüstérmes veszprémi jégkorongozók
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (IOGJA) nyerte a serdülőbajnokságot, ezzel teljessé vált az éremtáblázat a székesfehérvári klub utánpótlásában.
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
Közös edzést és barátságos mérkőzést szervezett a Veszprémi Jéglovagok jégkorongklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal lányoknak, akik a Dunántúl több városából érkeztek Veszprémbe, hogy a jövőben a tervek szerint egy csapatot alkossanak majd. A cél, hogy a következő szezonban a Királynék Városa is ki tudjon állni egy csapattal a női bajnokságban.