2022. május 24.
//
Eszter névnap

A magyarokra csak egy párharc vár a vb-selejtezőben

2022. január 19. 19:06
MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatottra csak egy párharc vár a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, mert az első fordulóban nem kell pályára lépnie.

Az európai szövetség honlapja szerint Svájchoz, valamint az előselejtezőből érkezett Görögországhoz, Törökországhoz, Finnországhoz, Észtországhoz, Romániához, Izraelhez, a Feröer-szigetekhez és Olaszországhoz csatlakozik a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság 16-24. helyezettje, vagyis Szlovénia, Fehéroroszország, Szlovákia, Portugália, Ausztria, Litvánia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Ukrajna.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

Ezeket a csapatokat jövő szombaton kilenc párba sorsolják, majd március végén oda-visszavágós rendszerben megmérkőznek egymással. A vb-címvédő Dániának, valamint a rendező Svédországnak és Lengyelországnak, illetve az Európa-bajnokság legjobb három válogatottjának nem kell selejtezőt játszania. A kontinenstorna további középdöntős csapatai és a 13-15. helyezett Csehország, Szerbia és Magyarország csatlakozik az első forduló továbbjutóihoz.

Ezzel újabb kilenc pár alakul ki, amelynek tagjai április közepén mérkőznek meg egymással és a győztesek kijutnak a jövő januári világbajnokságra.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 19:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29