2022. május 24.
//
Eszter névnap

Az EHF elnöke sajnálja a magyarok kiesését

2022. január 19. 21:52
MTI
Michael Wiederer, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke úgy fogalmazott, kár, hogy a magyar válogatott nem maradt versenyben a magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon.

Magyarország az egyik vezető nemzet, a férfi és a női csapatoknál is az élmezőnyhöz tartozik a világon, és nincs kétségem afelől, hogy továbbra is ott fog maradni

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az osztrák sportvezető.

A magyar férfiválogatott a kontinenstorna budapesti B csoportjában csütörtökön 31-28-ra kikapott Hollandiától, vasárnap 31-30-ra legyőzte Portugáliát, majd kedden 31-30-ra alulmaradt Izlanddal szemben, így nem jutott tovább a középdöntőbe és minden idők legrosszabb Európa-bajnoki eredményét produkálva a 15. helyen végzett.

Kapcsolódó cikk
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.

Kár, hogy a magyar csapat ebben a nagyszerű környezetben nem maradt versenyben, de tudomásul kell venni, hogy más nemzetek is fejlődnek. A hollandok például nagyot léptek előre. Remélem, a magyar szurkolók a következő napokban is kijönnek majd a budapesti meccsekre

- mondta az EHF elnöke.    

Wiederer kifejtette, a mezőny 24 csapatra bővítése magával hozta, hogy a kisebb együttesek nem a selejtezőben, hanem magán a tornán találkoznak a legnagyobbakkal. Ez motiválja a kisebbeket, ami máris fejlődést eredményezett.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

Mint mondta, a magyar szurkolók nagyszerűek, ezt a klubeseményeken is bizonyítják, hiszen például Veszprémben, Szegeden és Győrben is kiváló a hangulat a nemzetközi meccseken.

A magyarok igazságos szurkolók sportetikailag, és követik magát a játékot. A szervezésben és a sportban egyaránt nagyon nagy hagyománnyal rendelkeznek. A magyar szövetség (MKSZ) nagy erőfeszítéseket tesz, a nemzeti hatóságok pedig támogatják a fejlődés érdekében.    

Wiederer a december közepén átadott 20 022 férőhelyes budapesti MVM Dome-ról elmondta, hogy nagyszerű csarnoknak tartja, amely a kézilabdás mezőnyben a két-három legnagyobb aréna közé tartozik Európában.

"Már a tervezési szakaszban is láttam, aztán láttam építés közben, majd a hivatalos megnyitó alkalmával. Fantasztikus hangulatot lehet közvetíteni ebből a csarnokból" - vélekedett.   

Az EHF elnöke kifejtette, hogy 2024 után dönteniük kell a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének jövőjéről, és addig új arénák fognak épülni.

Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget, és legyenek jó helyszíneink. Meglátjuk, hogy idén miként vizsgázik a női BL négyes döntő az új budapesti arénában, az MKSZ-nek megvan a tudása ahhoz, hogy más világversenyeket is rendezzen. Meglátjuk 2024 után.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 19:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29