Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Maradjunk együtt!

2022. január 31. 17:42
A kapcsolatok próbájáról és a hűségről szólnak idén a Házasság hete programjai február 13. és 20. között.

Kapcsolati nehézségek bármikor és bármilyen élethelyzetben előfordulhatnak, talán nem véletlen azonban, hogy éppen erre épül fel idén az országosan tizenötödik, Veszprémben pedig kilencedik alkalommal jelentkező Házasság hete programsorozata.

A kezdeményezés részleteiről hétfőn számoltak be, ahol Porga Gyula polgármester arról beszélt, az elmúlt két év és a karantén időszaka jelentősen próbára tette a házasságokat, párkapcsolatokat, családokat, és szinte csodának minősül, amikor egy ilyen időszakban is hűséget fogadnak egymásnak férfiak és nők. Ahogy a programsorozat szlogene – Maradjunk együtt! – is utal rá, érdemes azonban elköteleződni és a nehézségek mellett is kitartani egymás mellett.

Udvardy György érsek szerint, bár rossz, amikor az egyik legmagasztosabb dolog, a házasságot épp a hétköznapi nehézségek miatt szinte azokkal kezdjük el azonosítani, fontos, hogy ez a programsorozat egy ünnep. Mert minden buktató ellenére a házasság több mint a nehézségek, egy magasabb minőség, ahol a hűség nem egy opció, hanem nagyon is teljesíthető cél.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke elmondta, a Házasság hete az Ökomenikus imahét után a második legfontosabb programja az egyházkerületnek, amelyet február 13-án ünnepi szentmisével nyitnak meg a Szent Margit-templomban, emellett záró istentiszteletet is tartanak majd, ahol megáldják a házasokat, továbbá Házaspárbaj címen pároknak szerveznek vetélkedőt. A püspök szerint ezzel is szeretnének rávilágítani arra, hogy a házasság az élet kiteljesedésének legfontosabb eleme, mindamellett, hogy a programokon őszintén beszélnek annak kríziseiről, valamint a párválasztás nehézségeiről, alázatra is intve mindenkit.

Héthelyi Réka, a veszprémi programsorozat életre hívója és mentora elmondta, idén is több hagyományos, már visszatérő programmal, illetve újdonságokkal számolhatnak a résztvevők. Előbbiek közé tartozik a Kukkantó Baráti Kör Egyesület gyermekeknek meghirdetett rajzpályázata, illetve a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs irodájának programjai. Utóbbiak a házasságról szóló kisfilmekkel készülnek, melyek az érsekség Youtube csatornáján lesznek elérhetők, valamint házaspároknak szerveznek estet a Megyeházán.

Az újdonságok között szerepel egy párkapcsolat-építő tánc és workshop az egyetemen, valamint „Legyetek együtt” címmel az középiskolásoknak hirdetnek irodalmi pályázatot, amelyben megoszthatják véleményüket a házasságról. A programokhoz a Laczkó Dezső Múzeum és a Művészetek Háza is csatlakozik, illetve keresik azokat a veszprémi párokat, akik idén ünneplik gyémántlakodalmukat és szívesen megosztanák emlékeiket a város által szervezett ünnepségen.

A részletes programok elérhetők a Házasság hete Veszprém Facebook oldalán.

Nyitókép: MabelAmber / Pixabay

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek? tegnap 15:51 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. tegnap 12:03 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? tegnap 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.