Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C

Kónya Ádám bízik a jobb szereplésben

2022. február 2. 7:50 // Forrás: MTI
A sífutó Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) abban bízik, hogy jobban szerepel majd a pekingi olimpián, mint négy éve Phjongcsangban.

Kónya Bálint szövetségi kapitány - a versenyző bátyja - az MTI-nek szerdán elmondta: a hétfői megérkezést követően kedden tudtak először edzeni, most szerdán pedig már egy másfél órás laza tréning vár testvérére.

Sajnos Ádám január elején covidos lett, tíz napig volt karanténban, kimaradt két hét minőségi edzés, akkorra terveztünk egy olaszországi magaslati edzőtábort. Ez elmaradt, pedig jól szimulálta volna az itteni körülményeket is, hiszen 1700 méter magasan van a pálya

- mondta a szövetségi kapitány.

Kónya Ádám második olimpiáján vesz résztKónya Ádám második olimpiáján vesz részt

A 30 éves rutinos Kónya Ádám Phjogcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Most ezen két számon kívül a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is rajthoz áll.

Ádám jó formában volt karácsony előtt. Két ünnep között Svájcban versenyzett, valószínűleg ott betegedhetett meg. Azonban látva, hogy komoly nemzetek versenyzői, éremesélyesek jelenleg is karanténban vannak, talán kicsit jobb, hogy a betegség január elejére esett, nem mostanra

- tette hozzá Kónya Bálint.

Szeretnénk, ha a testvérem jobban menne, mint négy éve, de ezt nem helyezésben kell érteni, hanem százalékos időhátrányban a legjobbaktól.

Elmondta azt is, hogy kedden, amikor először kimehettek a csangcsiakoui Nemzeti Sífutó Központba, még nem érkeztek meg a sílécek, a vaxláda viszont igen.

Kimentünk a terepre kocogni, túrázni, de mire visszaértünk, a lécek is a helyükön voltak, így kedden még egy 20 perces kör belefért. Most pedig szerdára másfél órát tervezünk havon

- mondta a szövetségi kapitány.

A férfi sprintet kedden, a 15 kilométert jövő pénteken, míg az 50-et február 19-én, az utolsó előtti versenynapon rendezik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.