Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Peking 2022: Kónya Ádám 72. lett sprintben

2022. február 8. 10:41 // Forrás: MTI
A Veszprémi Sí Egylet kiválósága, Kónya Ádám a 72. helyen végzett kedden a sífutók szabadstílusú sprintversenyében a pekingi téli olimpián.

A sportág egyetlen ötkarikás magyar indulója a 88 sífutót felvonultató selejtezőben 3:09.43 perc alatt teljesítette a távot, 24.4 másodperccel elmaradva az első francia Lucas Chavanat-tól, és 14.99 mp-cel a 30., utolsó továbbjutó helyen végzett amerikai Luka Jagertől.

Kónya Ádám a férfi sífutók szabadstílusú sprintversenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 8-án. A magyar sífutó a 72. helyen végzett. MTI/Kovács TamásKónya Ádám a férfi sífutók szabadstílusú sprintversenyének selejtezőjében a pekingi téli olimpián a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sífutó Központban 2022. február 8-án. A magyar sífutó a 72. helyen végzett. MTI/Kovács Tamás

Sajnos a decemberi formámat még nem tudtam visszaszerezni teljesen. A januári koronavírus-betegség miatt kimaradt a magaslati edzőtábor, és még nem értem utol magam. Ugyan napról napra javul a formám, és a mai verseny első részében dinamikus volt a lábam, de amikor hosszú emelkedő tetejére érkeztem, éreztem, hogy nem megy úgy, ahogy szokott. Nagyszerű lett volna a legjobbtól 20 másodpercen belül célba érni, sajnos ez nem sikerült

- nyilatkozta az MTI-nek a magyar sífutó.

A 30 éves Kónya négy éve Phjongcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Kínában a sprint után ugyancsak elindul majd 15 kilométeren, viszont idén a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is ott lesz a mezőnyben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.