Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hornyák Dóra visszatérhet a válogatottba

2022. február 14. 19:44 // Forrás: MTI
Hornyák Dóra is tagja a magyar női kézilabda-válogatott keretének, amelyet a márciusi, Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre állított össze Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

A Győr, a Vác és a Ferencváros korábbi, a Debrecen jelenlegi balátlövője legutóbb 2018 októberében szerepelt a nemzeti együttesben. A 22 fős keret tagjai jövő szombaton találkoznak Telkiben, majd március 2-án Tatabányán, 5-én pedig Santanderben lépnek pályára a decemberi világbanokságon negyedik helyezett spanyolok ellen.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Albek Anna (Tus Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen)
irányítók: Kuczora Csenge (Vác), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Hornyák Dóra (Debrecen), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

A magyar válogatott programja:

3. forduló (március 2.):
Magyarország-Spanyolország, Tatabánya 18.00

4. forduló (március 5.):
Spanyolország-Magyarország, Santander 20.00

5. forduló (április 21.):
Portugália-Magyarország, Loule 20.00

6. forduló (április 24.):
Magyarország-Szlovákia, Érd 19.45

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (64-52), 2. Spanyolország 4 (56-50), 3. Szlovákia 0 (56-63), 4. Portugália 0 (46-57)

A csoport első két helyezettje jut ki a november 4-20. között sorra kerülő szlovén, montenegrói, északmacedón közös rendezésű Európa-bajnokságra.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.