2023. február 1.
//
Ignác névnap

Női kézilabda Eb-selejtező: Tóth Gabriella lemondta a szereplést

2022. február 17. 18:57
MTI
Tóth Gabriella, a Mosonmagyaróvár irányítója nem fogadta el a meghívót a magyar női kézilabda-válogatott márciusi Európa-bajnoki selejtezőire.

"Nagyon sokat gondolkodtam a válogatott meghívóról, de végül úgy döntöttem, hogy ezt most nem fogadom el" - nyilatkozta csütörtökön a klubja honlapján Tóth Gabriella.    

A 49-szeres válogatott játékos hozzátette, nagyon örült Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány megkeresésének, de úgy érzi, jelenleg fizikálisan és pszichésen sincs jó állapotban, ami szerinte látszik is a teljesítményén. Mint kifejtette, ősszel jól ment neki a játék, de megfertőződött a koronavírussal és 18 napig betegeskedett, a visszatérese után pedig nem volt ideje a felkészülésre, mert azonnal játszania kellett klubcsapata hazai és nemzetközi mérkőzésein.

Fotó: Kovács AnikóFotó: Kovács Anikó

"Az elmúlt találkozókon látszott, hogy jelenleg én nem vagyok jó állapotban, nem teljesítek olyan szinten, ami segítség lenne a magyar válogatott számára" - magyarázta Tóth.    

A magyar válogatott keretének tagjai jövő szombaton találkoznak Telkiben, majd március 2-án Tatabányán, 5-én pedig Santanderben lépnek pályára a decemberi világbajnokságon negyedik helyezett spanyolok ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában.

vehir.hu