Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megérkeztek és már helyükre is kerültek a Szakipark gépei

2022. február 23. 11:05
A Szakipark - Veszprémi Iparos Park országos mintaprojektként hamarosan megkezdi a működését. Az épületet már megépítették Veszprém határában, tegnap pedig megérkeztek azok a modern gépek is, amelyeken a fiatalok elsajátítják majd a szakmájuk gyakorlati tudnivalóit. Képriportunkban mutatjuk a látványos eseményt, ahogy a több tonnás gépeket beemelik a csarnokba.

A Szakipark - Veszprémi Iparos Park beruházásról mi is többször írtunk. Az országban egyedülálló központot azzal a céllal hívták életre, hogy új szintre emelje a térségben a szakképzést elsősorban a gyakorlati tudás elsajátítására alapozva. A projekt keretében Veszprém határában felépítettek egy 1500 négyzetméteres oktatócsarnokot, ahová kedden délután érkeztek meg a legmodernebb és többtonnás CNC gépek, marógépek, esztergagépek, huzalszikra forgácsológépek és tömbszikra forgácsológépek.

A mérföldkőnek számító eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a projekt kezdete óta segítette menedzselni a beruházást. A központ várhatóan hónapokon belül megkezdi működését.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A Szakipark hozza a számokat szakipark A Szakipark hozza a számokat A Modern Városok Program egyik zászlóshajója volt a Szakipark, ahol tavaly márciusban vágták át a szalagot, hogy aztán 2022 második felétől elkezdje a termelést és a diákok oktatását párhuzamosan. Az első szemeszteren már túl van a veszprémi iparos park, ezekről a tapasztalatokról is beszélgettünk Sasvári Tamással, a Szakipark ügyvezetőjével.   2023. augusztus 2. 21:47 Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában. 2022. szeptember 25. 4:00 A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek szakképzés A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek Általános iskolások keze munkáját dicsérik azok a kis homokfutó autók, amelyeket a Szakipark projekt keretében meghirdetett pályázaton készítettek el különböző fa- és fémelemek megmunkálásával. A legügyesebb alkotásokat kedden díjazták az iparos parkban, ahol szóba került az is, hogyan kapcsolódik ez a játékos program a térség egyik legnagyobb ipari beruházáshoz. 2022. május 11. 14:57 Elkészült a Szakipark, egy tipikus "veszprémies" álom Modern Városok Program Elkészült a Szakipark, egy tipikus "veszprémies" álom Az alapkőletétel után egy évvel elkészült Veszprém egyik olyan beruházása, amely nem csak a régióban, hanem országosan is egyedülálló, a megyeszékhelynek pedig olyan versenyelőnyt jelent a piacon, ami más városoknak nem adatik meg egyelőre. A Szakipark – Veszprémi Iparos Park kormányzati támogatásból a város, a helyi gazdasági szereplők és a szakképzés összefogásával jött létre. 2022. március 24. 16:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.