2023. június 6.
//
Norbert névnap

Megérkeztek és már helyükre is kerültek a Szakipark gépei

A Szakipark - Veszprémi Iparos Park országos mintaprojektként hamarosan megkezdi a működését. Az épületet már megépítették Veszprém határában, tegnap pedig megérkeztek azok a modern gépek is, amelyeken a fiatalok elsajátítják majd a szakmájuk gyakorlati tudnivalóit. Képriportunkban mutatjuk a látványos eseményt, ahogy a több tonnás gépeket beemelik a csarnokba.

A Szakipark - Veszprémi Iparos Park beruházásról mi is többször írtunk. Az országban egyedülálló központot azzal a céllal hívták életre, hogy új szintre emelje a térségben a szakképzést elsősorban a gyakorlati tudás elsajátítására alapozva. A projekt keretében Veszprém határában felépítettek egy 1500 négyzetméteres oktatócsarnokot, ahová kedden délután érkeztek meg a legmodernebb és többtonnás CNC gépek, marógépek, esztergagépek, huzalszikra forgácsológépek és tömbszikra forgácsológépek.

A mérföldkőnek számító eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a projekt kezdete óta segítette menedzselni a beruházást. A központ várhatóan hónapokon belül megkezdi működését.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában.
A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek
A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek
Általános iskolások keze munkáját dicsérik azok a kis homokfutó autók, amelyeket a Szakipark projekt keretében meghirdetett pályázaton készítettek el különböző fa- és fémelemek megmunkálásával. A legügyesebb alkotásokat kedden díjazták az iparos parkban, ahol szóba került az is, hogyan kapcsolódik ez a játékos program a térség egyik legnagyobb ipari beruházáshoz.
Elkészült a Szakipark, egy tipikus "veszprémies" álom
Elkészült a Szakipark, egy tipikus "veszprémies" álom
Az alapkőletétel után egy évvel elkészült Veszprém egyik olyan beruházása, amely nem csak a régióban, hanem országosan is egyedülálló, a megyeszékhelynek pedig olyan versenyelőnyt jelent a piacon, ami más városoknak nem adatik meg egyelőre. A Szakipark – Veszprémi Iparos Park kormányzati támogatásból a város, a helyi gazdasági szereplők és a szakképzés összefogásával jött létre.
Isten áldja a tisztes ipart
Isten áldja a tisztes ipart
Ahol a szakmunkások feljebb léphetnek
21. századi környezetben folyhat a szakképzés szeptembertől
21. századi környezetben folyhat a szakképzés szeptembertől
Az utolsó simításokat végzik a Jendrassik-Venesz Technikum épülő új szárnyán, az épületegyüttes március végére készülhet el.