Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Chema Rodríguezt szeretné férfi szövetségi kapitánynak az MKSZ

2022. március 1. 17:13 // Forrás: MTI
Chema Rodríguezzel kezdett tárgyalásokat a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arról, hogy ő legyen a férfi válogatott következő szövetségi kapitánya.

Az MKSZ kedden a honlapján jelentette be: az elnökségi ülésen született az a döntés, hogy a válogatott eddigi másodedzőjével tárgyalnak a folytatásról.

A férfi válogatott - Gulyás István szövetségi kapitány vezetésével - a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon nem jutott tovább a csoportjából, az elért 15. helyezés pedig minden idők legrosszabb magyar szereplése volt kontinensviadalon.

A gárda sorrendben kikapott Hollandiától, legyőzte Portugáliát, majd vereséget szenvedett Izlandtól a budapesti MVM Dome-ban, így a kvartett harmadik helyén zárt. A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István szerint "csődöt mondtak és kudarcot vallottak".

A szakmai stábban még Nagy László kapott helyett Gulyás és Chema Rodríguez mellett. A 42 éves spanyol edző az Eb előtt nem tudott csatlakozni a válogatotthoz, mert a családjában többen betegséggel bajlódtak, addig élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket. A stáb tagjainak szerződése január végén lejárt.

A játékosként világbajnoki arany- és bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes Chema Rodríguez másodedzőként a magyar válogatottal a 2020-as Eb-n kilencedik, a tavalyi világbajnokságon pedig ötödik lett. A spanyol szakember jelenleg a Benfica vezetőedzője.

A férfi válogatott legközelebb március 19-én és 20-án lép pályára, amikor is felkészülési összecsapáson találkozik a németekkel előbb Gummersbachban, majd Kasselben. A következő tétmérkőzés, egy világbajnoki selejtező április 10-én vagy 11-én lesz a Litvánia-Izrael párharc továbbjutójával.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Chema Rodríguez: ez a csapat nagyon megérdemelte a sikert férfi kézilabda-válogatott Chema Rodríguez: ez a csapat nagyon megérdemelte a sikert "Ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert" - nyilatkozta Chema Rodríguez szövetségi kapitány, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap Portugália legyőzésével kijutott a nyári, párizsi olimpiára. 2024. március 18. 6:54 Chema Rodríguez: ha nem nyújtasz száz százalékot, lehetetlen győzni férfi kézilabda-válogatott Chema Rodríguez: ha nem nyújtasz száz százalékot, lehetetlen győzni Chema Rodríguez, a tatabányai olimpiai selejtezőtornán szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint lehetetlen legyőzni Norvégiát, ha egy csapat nem nyújt száz százalékot. 2024. március 16. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.