2022. július 1.
//
Annamária névnap

Megszakadt a Veszprém KK rossz sorozata

Sorozatban elszenvedett négy bajnoki veresége után magabiztosan nyert a sereghajtó Baja vendégeként a Veszprém Kosárlabda klub szombaton az NB I/B piros csoportjában.

A Veszprém Kosárlabda klub a győzelem reményében utazott a bajnokságban még nyeretlen Bajához, noha a vendégek jól tudták, nem szabad félvállról venniük ezt a találkozót sem.

A Veszprém úgy nyitotta a találkozót, ahogyan azt a szurkolói bizonyára elvárták és remélték, egy 0-8-as szériával, ráadásul más-más játékos jegyezte mind a négy kosarat. Ekkor Jakab ugyan bedobott egy hármast, ám Szabó is elsüllyesztett erre egy kintit válaszként, sőt még egyet. Ezzel máris tíz pont fölé nőtt a különbség. Szeifert második duplája után Obermann dobott be két büntetőt, majd egy középtávolit is (5. perc: 7-18). Szabó ismét dobott egy hármast. A vendégekkel főként Obermann és Jakab próbálta tartani a lépést, miközben a bakonyiaktól Füzi, Dancsecs és Glatz is betalált. A negyed vége azonban a Bajának sikerült jobban, Végh két ízben is betalált tőlük, majd Jakab büntetői is csökkentették a távolságot (10. perc: 23-30).

Fotó: Pulai Zsóka - bajaibacska.huFotó: Pulai Zsóka - bajaibacska.hu

A második játékrész Végh duplájával indult, ezzel már csak öt pont volt közte. Ekkor azonban beindult a veszprémi henger, és főként a Füzi-Dancsecs duó vezetésével, pár perc alatt húsz pont fölé tornázta a távolságot (15. perc: 27-48). Majd Glatz is belelendült, bedobva második hármasát, miközben Füzi már a negyediket jegyezte, a túloldalon pedig Jakab próbálta meg életben tartani a bajai reményeket. Füzi és Glatz azonban továbbra is pontosan dobott, és Glogovac is kivette részét a csapatmunkából, így magabiztos előnnyel mehetett a nagyszünetre a piros-szürke alakulat (20. perc: 45-66).

A harmadik negyed úgy folytatódott, ahogy az előző befejeződött: Glogovac és Glatz vezetésével termelte a pontokat a VKK, amibe Szabó is betársult, ugyanakkor a másik oldalon kevés pont esett, a negyed első öt percében csupán öt (25. perc: 51-78). Ekkor négy bajai pont érkezett zsinórban, ám Füzi hat egységgel válaszolt. Szeifert és Szabó kosaraival már a harmincpontos különbséghez közeledett a bakonyi együttes, de Jakab és Goldring tudta azt csökkenteni a negyed végéig, ezzel az addigi legszorosabb tíz percet zárva a találkozón (30. perc: 65-89).

Az utolsó etap kezdetén Jakab és Dancsecs triplái váltották egymást, majd a Baja egy 5-0-s szériát produkált Végh és Szatmári révén. Ekkor Füzi és Dancsecs is betalált kintről, igazi Szatmári is hasonlóan cselekedett. A Veszprém századik pontját Osztoics szerezte (35. perc: 78-100). A fiatal center nem sokkal később ismét betalált, akárcsak Füzi, aki a hatodik, vagy a túloldalon Jakab, aki a hetedik tripláját jegyezte. Utóbbi a negyven pontot is átlépte, miközben a vendégeknél pályára lépő Végh is megszerezte az első kosarát, méghozzá a hárompontos vonalon kívülről. A bakonyiak végül magabiztos és megérdemelt győzelmet arattak (40. perc: 95-118).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 23. forduló:
Bajai Bácska FKE–Veszprém Kosárlabda Klub 95-118 (23-30, 22-36, 20-23, 30-29)
Baja, Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ. Vezette: Major, Horváth, Földesi
Baja: Jakab 43/21, Goldring 18/6, Obermann 10, Végh 10/6, Szűcs 4. Csere: Virág, Szatmári 10/6. Edző: Hosszú István
Veszprém: Dancsecs 16/12, Glogovac 10, Szabó 21/15, Szeifert 7, Birkás 4. Csere: Füzi 35/18, Végh 3/3, Glatz 16/12, Osztoics 6. Edző: Zeljko Lukajics

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 2. 2022. május 13. 19:30 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK TF-BP 92-80
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás a 1. 2022. május 11. 20:30 Budapest, Sport 11 Sportcentrum TF-BP Veszprém KK 115-85
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport, rájátszás 2. 2022. május 7. 18:30 Budapest, Gabányi László Sportcsarnok MAFC Veszprém KK 105-86
előző események betöltése

További cikkek

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!
Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!
Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket - tájékoztatta csütörtökön a főszervező az MTI-t.
Gálicz Péter bronzérmes, Kalmár Ákos nyolcadik 25 kilométeren
Gálicz Péter bronzérmes, Kalmár Ákos nyolcadik 25 kilométeren
Gálicz Péter bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében csütörtökön a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon.
Bartha-Kéri Bianka győzött Belgiumban
Bartha-Kéri Bianka győzött Belgiumban
A veszprémi SVSE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka nagy hajrával győzött 800 méteren az atlétikai Continental Tour bronz sorozatának szerda esti, liége-i versenyén.
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
A Balaton Úszó Klub Veszprém 18 éves kiválósága, Betlehem Dávid az ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Rasovszky féltávnál feladta a 10 kilométeres versenyt
Rasovszky féltávnál feladta a 10 kilométeres versenyt
Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub Veszprém) féltávnál feladta a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.