Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színvonalas diákbajnokságot rendeznek Veszprémben

2022. március 10. 13:51
Az előttünk álló, ünnepi hosszúhétvégén Veszprém biztosít otthont az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak, amelynek keretében közel kétszáz fiatal mérheti össze tudását asztaliteniszben, birkózásban, sakkban és kézilabdában.

A bajnokság ünnepélyes megnyitóját pénteken 18.30-kor az Agórában rendezik, míg a fiatal sportolók szombaton és vasárnap mérkőznek majd meg egymással. Az eseményt az Aranycsapat Alapítvány és a veszprémi önkormányzat szervezi; városunkba több mint 160-an érkeznek.

Kű Lajostól, az Aranycsapat Alapítvány elnökétől megtudhattuk: a kezdeményezés 2003 óta él. Az elmúlt években azonban a koronavírus-járvány miatt csak csökkentett létszámú bajnokságokat tudtak rendezni, most pedig az ukrajnai háború szólt közbe, így Kárpátaljáról nem jönnek vendégek.

Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)

Erdélyből, valamint Fel-, és Délvidékről viszont érkeznek fiatalok, akik városnézésen és állatkerti látogatáson is részt vehetnek majd a program keretében. Előbbiek mellett a szervezők történelmi és irodalmi vetélkedőt is rendeznek a résztvevőknek.

Az Agóra mellett a Március 15. utcai sportcsarnok és az Egyetemi Tornacsarnok lesz sporthelyszín, a birkózok pedig Ősiben mérkőznek meg egymással. A megnyitón részt vesz a sportokat kedvelő és támogató nyugalmazott érsek, Márfi Gyula is, aki egyúttal megáldja a rendezvényt.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.