2022. június 26.
//
János névnap

Színvonalas diákbajnokságot rendeznek Veszprémben

Az előttünk álló, ünnepi hosszúhétvégén Veszprém biztosít otthont az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak, amelynek keretében közel kétszáz fiatal mérheti össze tudását asztaliteniszben, birkózásban, sakkban és kézilabdában.

A bajnokság ünnepélyes megnyitóját pénteken 18.30-kor az Agórában rendezik, míg a fiatal sportolók szombaton és vasárnap mérkőznek majd meg egymással. Az eseményt az Aranycsapat Alapítvány és a veszprémi önkormányzat szervezi; városunkba több mint 160-an érkeznek.

Kű Lajostól, az Aranycsapat Alapítvány elnökétől megtudhattuk: a kezdeményezés 2003 óta él. Az elmúlt években azonban a koronavírus-járvány miatt csak csökkentett létszámú bajnokságokat tudtak rendezni, most pedig az ukrajnai háború szólt közbe, így Kárpátaljáról nem jönnek vendégek.

Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)Színvonalas programok várja a fiatalokat (illusztráció)

Erdélyből, valamint Fel-, és Délvidékről viszont érkeznek fiatalok, akik városnézésen és állatkerti látogatáson is részt vehetnek majd a program keretében. Előbbiek mellett a szervezők történelmi és irodalmi vetélkedőt is rendeznek a résztvevőknek.

Az Agóra mellett a Március 15. utcai sportcsarnok és az Egyetemi Tornacsarnok lesz sporthelyszín, a birkózok pedig Ősiben mérkőznek meg egymással. A megnyitón részt vesz a sportokat kedvelő és támogató nyugalmazott érsek, Márfi Gyula is, aki egyúttal megáldja a rendezvényt.

vehir.hu

További cikkek

Milák: én is ember vagyok
Milák: én is ember vagyok
Milák Kristóf a pénteki időeredménye miatt nem volt boldog, összességében viszont elégedetten zárta a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságot, amelyen ezen a napon 100 méter pillangón diadalmaskodott, megszerezve ezzel második aranyérmét a viadalon.
Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón
Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón
Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méter pillangón pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Marco Rossi: a csapategység a magyar válogatott legnagyobb erőssége
Marco Rossi: a csapategység a magyar válogatott legnagyobb erőssége
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai kiváló képességekkel rendelkeznek, de az együttes legnagyobb erősségének a csapategységet tartja.
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Kalmár Ákos 17. lett 1500 méter gyorson
Kalmár Ákos 17. lett 1500 méter gyorson
A Balaton Úszó Klub Veszprém kiválósága, Kalmár Ákos nem jutott döntőbe 1500 méter gyorson, a 17. helyen fejezte be szereplését a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.