2022. augusztus 16.
//
Ábrahám névnap

Szívén viselte a kormány a veszprémi sportfejlesztéseket

Az elmúlt években európai szinten kimagasló sportuszodával és tornászgyakorlóval gazdagodott a város, a fejlesztések pedig még közel sem értek véget – hangzott el a Magyar Diáksport Szövetség pénteki fórumán.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Megyeházán pénteken rendezte meg a Sportközéleti Fórumát, amelynek keretében a regnáló kormány sporttal kapcsolatos helyi intézkedései is terítékre kerültek. Balogh Gábor, az MDSZ elnöke emlékeztetett, az elmúlt tizenkét évben a Fidesz-KDNP sporthoz való elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen volt, ezt méltán tükrözik a fejlesztések is.

A szövetség első embere rámutatott, a gyermekek megérdemlik, hogy méltó körülmények sportolhassanak, de mindehhez arra is szükség van, hogy az adott város is partnerként lépjen fel az esetleges fejlesztések adtán. Balogh hangsúlyozta, Veszprém mindig is kedves volt számára, hiszen a városvezetőség minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy megragadja a lehetőségeket.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter elmondta, tisztában voltak azzal, hogy városi viszonylatban komoly lemaradásuk volt a sportinfrastruktúra tekintetében, ám a kormány által megalkotott Modern Városok Programnak köszönhetően több ajtó is megnyílt előttük: így születhetett meg a sportuszoda, valamint a tornászgyakorló is, az önkormányzat partnerségével.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Csakis együttes erővel lehetünk sikeresek!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Csakis együttes erővel lehetünk sikeresek!

Az elmúlt időszakban európai szinten is kimagasló fejlesztések valósulhattak meg Veszprémben, amelyek a profi sportolók mellett az itt élők hétköznapjait is megszínesíthetik. Büszke és boldog vagyok, hiszen minden beruházás a kormány és a város együttműködésével valósult meg. Ahogy a csapatsportra, erre a helyzetre is abszolút igaz, hogy csakis együttes erővel lehetünk sikeresek.

Ovádi hozzátette: a fejlesztések nem értek véget. Ha a térség lakosai továbbra is bizalommal fordulnak a jelenlegi kormány felé, akkor több olyan beruházás is várható, amely a szabadidősport kedvelői mellet az utánpótláskorú gyermekek fejlődését is szolgálja. Újabb sportcsarnok, és edzőközpont is van terítéken, nem feledve a futókört, és a további atlétikai lehetőségeket.

A fórumon felszólat Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) is, aki az ajkai térség sportfejlesztési helyzetét hasonlóképp méltatta. Elmondta, a kormány a szigligeti kerékpárút-fejlesztésre jelenleg több mint félmilliárdos további forrást biztosított, tehát hamarosan egy régen várt beruházás is a célegyenesbe érhet majd.

Simon Dani

További cikkek

Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Országos sajtóérdeklődés mellett tartotta meg csütörtök délelőtt a Veszprémi Főegyházmegye azt az újságírói háttérbeszélgetést, amelyen részletesen bemutatták a veszprémi várnegyed felújításának minden részletét. Az egyházi és városvezető mellett a gigaprojekten dolgozó szakemberek is megszólaltak, akik választ adtak több vitatott kérdésre is, többek közt arra, mi indokolja, hogy fehérre meszeljék a székesegyház falait.
A város a lakossággal együtt dolgozná ki a fenntartható városfejlesztési stratégiáját
A város a lakossággal együtt dolgozná ki a fenntartható városfejlesztési stratégiáját
Az önkormányzat kérdőív segítségével vonja be a lakosságot, melyben véleményüket, ötleteiket is megfogalmazhatják a témával kapcsolatban. A dokumentumot június végéig lehet kitölteni.
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Újabb helyszínbejárással folytatódott az önkormányzat és az Európa Kulturális Fővárosa program által meghirdetett sorozat, amelyen civileknek személyesen a városvezetők, valamint tervezők és kivitelezők mutatják be Veszprém legnagyobb, jelenleg is zajló beruházásait. Kedden a Zöld város program került terítékre. A Szent Miklós-szeget, az Erzsébet-ligetet és az egyetem alsó kampuszát is magába foglaló fejlesztés bejárásán az is kiderült, hány fa marad meg a beruházást követően.
Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém
Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém
A közeljövőben bizonyára már úgy is hivatkozhatunk majd Veszprémre, mint a sportok városára. Ugyanis a sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.