Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Megújult a tornaterem Nagyesztergáron

2022. március 23. 11:04
Megújult a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola tornaterme. A 29 millió forintos felújítás nagy részét a Magyar Falu Program pályázati támogatásából finanszírozták.

Az 1986-ban épült, és azóta most először felújított tornatermet kedd délután adták át (korábban csak a terem fűtését modernizálták 2016-ban). A tornaterem nemcsak az iskolai tornaórák állandó helyszíne, de befogadja az iskolai és települési ünnepségeket, rendezvényeket is, így az egész község számára jelentőséggel bír.

Az ünnepélyes avatáson Szauer István, a Veszprémi Tankerület vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató kiemelte: több mint 29 millió forintot fordítottak a terem megújítására, ebből csaknem 28 millió forintot a Magyar Falu Program támogatása biztosított. Megújultak a nyílászárók, a vizesblokkok, új sportburkolatot fektettek le. Az igazgató köszönetet mondott a kormánynak a kistelepülési iskolák támogatásáért. 

Kovács Zoltán, a térség parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a közelmúltban egy vállalkozói fórumon egyeztettek a falu jövőjéről, arról, merre tart Nagyesztergár. Korábban a kormányok nem sok figyelmet fordítottak a kistelepülésekre, a Magyar Falu Program azonban az ilyen kisebb települések versenyképességének javulását szolgálja. 2019 óta mintegy ezermilliárd forintot költött a kormány erre a programra – ez Zirc városnak közel kétszáz éves költségvetése. A képviselő bejelentette: még az idén elkészül a Zirc–Nagyesztergár útszakasz felújítása, ezáltal biztonságosabbá válik az esztergáriak számára is a közlekedés. 

Kovács szólt arról is, hogy a kötelező sorkatonaság megszüntetésével a sport is teret vesztett az életünkben, ezért vezették be a napi testnevelést az iskolákban. A sport fejleszti az akaraterőt, a közösségi szellemet, megalapozza az egészségünket – jobbá teszi az életünket. Ennek támogatására indult a tankerületek szervezésével és irányításával tornaterem-fejlesztési program a Magyar Falun belül, ami révén Veszprém megyében tízmilliárd forint körüli összeget fordíthattak erre a célra. 

A beszédeket követően az iskola tanulói mutatták be magyar és német nyelvű műsorukat. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Több helyen új igazgatóval kezdik meg a tanévet Több helyen új igazgatóval kezdik meg a tanévet Ünnepélyes tanévnyitó értekezletet tartott a Veszprémi Tankerületi Központ szerdán a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol az újonnan megbízott magasabb vezetők kinevezését is átadták. 2023. augusztus 30. 22:42 Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Magyar Falu Program Gyopáros Alpár: egymilliárd forintra pályázhatnak falusi civil szervezetek Egymilliárd forintos keretösszegre pályázhatnak falusi civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében - jelentette be a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. 2023. július 31. 15:39 Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el oktatás Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el Pedagógusnap alkalmából idén is elismerték a kistelepülések pedagógusait, valamint a Veszprémi Tankerület Központ Lámpás díjai is gazdára találtak. 2023. június 9. 14:25 Gyermekszeretet, emberség és rátermettség – Kováts Sándorra emlékeztek Gyermekszeretet, emberség és rátermettség – Kováts Sándorra emlékeztek A Dózsa György Általános Iskola, Ranolder és Pro Urbe díjas igazgatójára, Kováts Sándorra emlékeztek kedd délután az iskolában. Életműve előtt egy emléktábla elhelyezésével és az iskolatörténeti gyűjtemény megnyitásával tisztelegtek. 2023. április 26. 10:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.