Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Hegyifutó országos bajnokság Szentgálon

2022. március 23. 12:55 // Forrás: VEDAC
A tavalyi sikeres rendezés után a VEDAC és a VESC bonyolíthatja le az idei országos hegyifutó félmaraton bajnokságot a kiváló adottságokkal bíró Szentgálon.

A Magyar Hegyifutó Szövetség felkérésére idén is megrendezi az M20 országos hegyifutó félmaratoni bajnokságot az Ihartü 2000 Kupáért a dél-bakonyi, Veszprém megyei Szentgálon, április 9-én, szombaton. Az előző évi koronavírus korlátozások után ezúttal bővített programot kínálnak a szervezők, a magyar bajnoki és Európa-bajnoki válogató versenyek mellett az amatőr versenyzők is birtokba vehetik a 22 km-es és 7.5 km-es hegyifutó pályákat. A fiatalok több rövidebb táv közül is választhatnak majd (1000/1500/2500 m).

A verseny az olaszországi hegyifutó Európa-bajnokságra válogató verseny is, nem csak a félmaratoni távon, hanem a 7.5 km-es versenyben a junior és ifjúsági korcsoport számára is. Látványos versenyekre lehet számítani. A természeti környezet különlegesen szép helyeit érinti a verseny útvonala.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A rendezvénynek számos veszprémi, szentgáli és környékbeli támogatója van, a verseny fővédnöke Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

A versenyen adják át a 2021.év hegyifutója címet is a WMRA világkupa versenyeken eredménye Szabó Sándor és a szenior világbajnok Merényi Tímea számára.

A versenykiírásban szereplő összes versenyszámra több mint 500 főt várnak a rendezők.

vehir.hu
további cikkek
Idén is élmezőnyben a VEDAC-osok VEDAC Idén is élmezőnyben a VEDAC-osok Remek VEDAC-os eredmények születtek a hétvégén 39. alkalommal rendezett Telekom Vivicittá futófesztiválon. 2024. április 27. 18:00 Két veszprémi tekvandós is Európa-bajnok lett erőtörésben! küzdősportok Két veszprémi tekvandós is Európa-bajnok lett erőtörésben! A VEDAC kiválósága, Bécsi Nikolett és a Veszprémi Taekwon-do SE újonca, Kovács Adrienn is tagja volt a magyar válogatottnak, amely aranyérmet szerzett erőtörésben a Lengyelországban rendezett AETF Taekwon-do Európa-bajnokságon. 2024. április 26. 15:11 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.