Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi és hazai dobó sikerek

2022. március 23. 13:00 // Forrás: VEDAC
A dobó Európa-kupán és az U20, U18 téli dobó magyar bajnokságon is kiváló VEDAC-os sikerek születtek.

Két sportoló képviselte a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) a portugáliai Leirában megrendezett dobó Európa-kupán.

A mindössze 17 éves veszprémi kalapácsvető, Csatári Jázmin a felnőttek közt indult és 61.50 méteres eredményével a B döntő hetedik helyén zárt.

A felnőttek között induló Csatári Jázmin 61.50 méterre repítette a kalapácsot - Fotó: VEDACA felnőttek között induló Csatári Jázmin 61.50 méterre repítette a kalapácsot - Fotó: VEDAC

A másik veszprémi induló Péringer Márk diszkoszvető volt, aki az U23-asoknál mutathatta meg magát. A fiatal sportoló végül 47.47 méterrel a kilencedik helyet érdemelte ki az A döntőben.

Remekül szerepel a magyar válogatott, férfi kalapácsvetésben a szombathelyi Halász Bence 76.69 méterrel megnyerte a viadalt. Aztán a mezőny legfiatalabb tagja, a budapesti Herczeg György szerzett értékes bronzérmet a gerelyhajítók U23-as versenyében.

Történelmi bronzérmet szerzett a magyar női válogatott, mely Gyurátz Réka kalapácsvető, Márton Anita súlylökő, Bogdán Annabella gerelyhajító, Kerekes Dóra diszkoszvető teljesítményének köszönhetően bronzérmet érdemelt ki, a csapat tagja volt a VEDAC-os Csatári Jázmin is.

Az elmúlt hétvégén rendezték az U20 és U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, ahol az U20-as korosztály férfi és női kalapácsvetésben is magabiztos veszprémi győzelem született.

Csekő Miklós magabiztosan nyerte meg az U20 férfi kalapácsvetést, az aranyérmet 74.06 méteres egyéni csúccsal szerezte meg.

Az U20 női kalapácsvető mezőnyben Csatári Jázmin zsinórban harmadik versenyén teljesített 60 méter felett, az OB-n is hat dobásából öt 60 méter felett csapódott a földbe, és 61.61 méteres teljesítménye több mint négyméteres előnnyel biztosította be győzelmét.

U18 női gerelyhajításban Dósa Jázmin Petra 41.69 méteres remek egyéni csúcsával negyedik lett, mindössze 23 centiméterrel lemaradva a dobogóról.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.