Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A fiatal és a rutinos tájfutók is remekeltek

2022. április 4. 10:56
A Gödöllőn rendezett tömegrajtos csapat és nyílt szenior ultra hosszútávú ob-n a Veszprémi Honvéd SE (VHS) fiataljai egy kivételével az összes kategóriában szereztek bajnoki pontot és a felnőttek is kitettek magukért.

Március 27-én tartották az első országos bajnoki versenyt, a tömegrajtos csapat és nyílt szenior ultra hosszútávú ob-t a tájfutóknál, ahol az utánpótlás korosztályok csapatban, a szeniorok egyéniben versenyeztek.

A versenyt a Gödöllő határában fekvő Babatpuszta környéki erdőkben rendezték, amelyről utoljára 1982-ben adtak ki térképet. A terepen változatos fedettségű vegyes erdők találhatók, nagyobb nyílt területekkel váltakozva. A helyszín egyik fele meredek oldalakat és sok kisebb domborzati tereptárgyat tartalmaz, míg a másik felét laposabb, hosszan elnyúló dombok alkotják. Az évszakhoz képest kevés csapadéknak köszönhetően még nem borult zöldbe a növényzet, ami jelentősen megkönnyítette a futók dolgát, ráadásul a pályakitűzés is nagy tempót tett lehetővé

– mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

A tömegrajt pillanata - Fotó: Bálint MónikaA tömegrajt pillanata - Fotó: Bálint Mónika

Ezek a körülmények a Veszprémi Honvéd SE tájfutóinak kedveztek, így egy kivételével minden utánpótlás kategóriában tudtak bajnoki pontot szerezni a csapatok.

A szeniorok egyéni versenyén is több szép eredmény született, közülük is kiragyog a Molnár Zoltán (F45) és Egei Tamás (F55) nyakába kerülő két aranyérem.

A VHS eredményei

N14: 3. hely Barát Jázmin, Gaschler Janka, Heizer Alíz, 4. hely Bálint Nóra, Kovács Bori, Molnár Zulejka
N16: 5. hely Gaschler Emma, Máramarosi Anna, Molnár Boglárka
N18: 1. hely Engi Lilien, Lantai Lili, Máramarosi Dóra
N20: 1. hely Lantai Boróka, Máramarosi Rita, Pegán Ágnes
N21: 7. hely Csizmadia Ágnes, Mérő Dominika, Varsányi Kinga

F16: 2. hely Blaskó Benedek, Kovács Jeromos, Nagy Bence
F18: 1. hely Bálint Ádám, Bálint Gergő, Barát Miklós
F20: 5. hely Angyal Dániel, Bálint Benedek, Kovács Márk

Szenior egyéni pontszerző helyek

N55: 4. Kaszásné Boa Ágnes
N65: 5. Wieder Ilona
F70: 6. Komár Béláné
F45: 1. Molnár Zoltán
F55: 1. Egei Tamás, 6. Prill László
F70: 4. Bacsó Attila

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.