Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C

A fiatal és a rutinos tájfutók is remekeltek

2022. április 4. 10:56
A Gödöllőn rendezett tömegrajtos csapat és nyílt szenior ultra hosszútávú ob-n a Veszprémi Honvéd SE (VHS) fiataljai egy kivételével az összes kategóriában szereztek bajnoki pontot és a felnőttek is kitettek magukért.

Március 27-én tartották az első országos bajnoki versenyt, a tömegrajtos csapat és nyílt szenior ultra hosszútávú ob-t a tájfutóknál, ahol az utánpótlás korosztályok csapatban, a szeniorok egyéniben versenyeztek.

A versenyt a Gödöllő határában fekvő Babatpuszta környéki erdőkben rendezték, amelyről utoljára 1982-ben adtak ki térképet. A terepen változatos fedettségű vegyes erdők találhatók, nagyobb nyílt területekkel váltakozva. A helyszín egyik fele meredek oldalakat és sok kisebb domborzati tereptárgyat tartalmaz, míg a másik felét laposabb, hosszan elnyúló dombok alkotják. Az évszakhoz képest kevés csapadéknak köszönhetően még nem borult zöldbe a növényzet, ami jelentősen megkönnyítette a futók dolgát, ráadásul a pályakitűzés is nagy tempót tett lehetővé

– mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

A tömegrajt pillanata - Fotó: Bálint MónikaA tömegrajt pillanata - Fotó: Bálint Mónika

Ezek a körülmények a Veszprémi Honvéd SE tájfutóinak kedveztek, így egy kivételével minden utánpótlás kategóriában tudtak bajnoki pontot szerezni a csapatok.

A szeniorok egyéni versenyén is több szép eredmény született, közülük is kiragyog a Molnár Zoltán (F45) és Egei Tamás (F55) nyakába kerülő két aranyérem.

A VHS eredményei

N14: 3. hely Barát Jázmin, Gaschler Janka, Heizer Alíz, 4. hely Bálint Nóra, Kovács Bori, Molnár Zulejka
N16: 5. hely Gaschler Emma, Máramarosi Anna, Molnár Boglárka
N18: 1. hely Engi Lilien, Lantai Lili, Máramarosi Dóra
N20: 1. hely Lantai Boróka, Máramarosi Rita, Pegán Ágnes
N21: 7. hely Csizmadia Ágnes, Mérő Dominika, Varsányi Kinga

F16: 2. hely Blaskó Benedek, Kovács Jeromos, Nagy Bence
F18: 1. hely Bálint Ádám, Bálint Gergő, Barát Miklós
F20: 5. hely Angyal Dániel, Bálint Benedek, Kovács Márk

Szenior egyéni pontszerző helyek

N55: 4. Kaszásné Boa Ágnes
N65: 5. Wieder Ilona
F70: 6. Komár Béláné
F45: 1. Molnár Zoltán
F55: 1. Egei Tamás, 6. Prill László
F70: 4. Bacsó Attila

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.