Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bánhidi és Lékai nélkül a magyarok

2022. április 5. 21:48 // Forrás: MTI
Két meghatározó játékosa, Bánhidi Bence és Lékai Máté nélkül készül az Izrael ellen oda-visszavágós világbajnoki selejtezős párharcra a magyar férfi kézilabda-válogatott.

A szövetség (MKSZ) keddi beszámolója szerint Chema Rodríguez szövetségi kapitány húsz játékost hívott be az együttesbe, amely jövő szerdán Tel-Avivban, három nappal később pedig Tatabányán lép pályára.

A kerethez Bánhidi Bence és Lékai Máté egészségi, Juhász Ádám pedig családi okok miatt nem tud csatlakozni.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A szövetségi kapitány egyúttal megnevezte másodedzőjét Miguel Ángel Velasco személyében, aki jelenleg a spanyol első osztályban szereplő La Rioja vezetőedzője. A válogatott stábja továbbra sem teljes és végleges, az MKSZ elnöksége a szövetségi kapitánnyal egyetértésben fontosnak tartja, hogy annak magyar szakember is tagja legyen.   

Az izraeliek elleni párharc győztese kijut a jövő januári svéd-lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra.    

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Alvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balog Zsolt (Grundfos Tatabánya), Leimeter Csaba (HC PPD Zagreb)
Irányítók: Fazekas Gergő (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart)
Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC VSE), Topica Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)
 

sgg \ spi

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.