2023. március 22.
//
Beáta névnap

Az ötödik helyért folytathatják a rájátszást a veszprémi kosarasok

A szünetben még egy ponttal vezetett, végül 107:92-re alulmaradt a Jászberény ellen, így a folytatásban az 5-8. helyért csatázhat a Veszprém Kosárlabda Klub az NB I/B piros csoportban.

A Veszprém Kosárlabda Klub kedd este az utolsó szalmaszálba igyekezett kapaszkodni a Jászberényi KSE vendégeként, hogy a három győzelemig tartó negyeddöntő ne érjen véget, hanem visszatérjenek a felek a királynék városába pénteken.

Horváth öt ponttal nyitotta a meccset, majd Birkás triplája és Glogovacnak adott gólpassza következett, amivel folyamatosan tudta a lépést tartani a Veszprém a Jászberénnyel. Kucsora triplájára Szabó egy szép ziccerrel válaszolt, de ekkor Homoki is betalált (5. perc: 15:12). Ezután tovább növelte a hazai együttes az előnyét, ezért Lukajics mester időt kért. A hétpontos hátrányt Glogovac és Szabó duplái csökkentették. A vendégek továbbra is jól védekeztek, és agresszíven támadták a gyűrűt. Horváth hármasával át is vette a vezetést a bakonyi együttes. A negyed végére azonban – Glogovac szép kosara ellenére – a JKSE-hez került az előny (10. perc: 23:22).

Fotó: Gémesi Balázs - jkse.hu (archív)Fotó: Gémesi Balázs - jkse.hu (archív)

Horváth triplája nyitotta a kosarak sorát a második negyedben, ám Olasz és Velkey gyorsan szerzett öt pontot. Ám Horváth nem hagyta annyiban, és a sarokból faulttal együtt szerzett bravúros hárompontost, ráadásul a büntetőjét is értékesítette. Nemsokkal később Dancsecs hármasa már négypontos előnyt eredményezett, időt is kért Földi Sándor (14. perc: 30:34). Lewis szép betörése és zsákolása, majd gólpassza Nagy duplájához máris egalizálta az állást. A következő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégeknél főleg Szabó vitte a prímet, aki közelről és távolról is jól célzott. A félidő utolsó percének kezdetén Birkás triplája előnyhöz juttatta a piros-szürkéket, amit Kucsora büntetőivel egy pontra tudott faragni a végére (20. perc: 47:48).

Velkey kettesével indult a harmadik tíz perc, ám Glogovac egy szép középtávolival válaszolt. Előbbi újabb szép kosarat szerzett, majd Kucsora passzából Djukicsis. Velkey ismét betalált, ezúttal kintről. A Veszprém nem találta a ritmust elől, hátul pedig szellősen védekezett, ezért Djukicsújabb ziccere után időt kértek a vendégek (33. perc: 56:50). A különbség azonban tovább nőtt, hamarosan már kétszámjegyűre. Így jókor érkezett Dancsecs hármasa. Djukics és Glogovac duplái váltották egymást. A negyed közepén három technikait is fújtak a hazaiak ellen a játékvezetők, így sikerült tíz pont alá vinni a távolságot Szabó büntetőinek és a Glogovac hármasának hála. Velkey kettesére Szabó faulttal együtt elért kosara érkezett (28. perc: 72:63). Remek megoldások és jó dobások érkeztek mindkét oldalon, ám ebből a szakaszból a hazaiak jöttek ki jobban (30. perc: 86:69).

Az utolsó etap kezdetén valamelyest jobban kapta el a fonalat a Veszprém, ám a hazai időkérés után tovább nyílt az olló. Djukics ziccere után a vendégek kértek időt (33. perc: 95:75). A megbeszélés után Velkey és Füzi hármasai váltották egymást, majd Dancsecs is betalált kintről. Végh pedig büntetőből szerezte meg első playoff-pontját. A JKSE közben egyre könnyebben dobott kosarakat, de Dancsecs hármasa és Végh kettese is említésre méltó volt (37. perc: 104:87). A hátralévő percekben már érdemi változás nem történt.

A Jászberény megérdemelten nyerte meg a meccset, amellyel kiharcolta a továbbjutást a legjobb négy közé. Ugyanakkor elismerés illeti a veszprémi fiúkat is, akik mindhárom meccsen méltó ellenfelei voltak a JKSE-nek, és kiválóan teljesítettek. A bakonyiak az 5-8. helyért folytathatják a rájátszás küzdelmeit.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Jászberényi KSE–Veszprém Kosárlabda Klub 107:92 (23:22; 24:26; 39:21; 21:23)
Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok. Vezette: Makrai, Hervay, Drenyovszki
Jászberény: Várbíró, Homoki 10, Kucsora 18/9, Djukics13/3, Velkey 21/6. Csere: Lewis 9, Meleg 11/3, Nagy 10/6, Rosic, Fekete, Kovács, Olasz 15. Edző: Földi Sándor
Veszprém: Horváth 20/15, Dancsecs 15/15, Glogovac 23/6, Szabó 20/6, Birkás 6/6. Csere: Füzi 5/3, Végh 3, Szeifert. Edző: Zeljko Lukajics

Edzői értékelések

Zeljko Lukajics: – Úgy érzem, a Jászberény jobb csapat nálunk, hiszen két játékosa is van minden pozícióra. Nekünk az edzéseinken is problémáink vannak a létszámmal, pláne, hogy két fiatal játékosunk is sérült jelenleg. Összességében elégett vagyok a játékosaimmal. Az előző meccsen sajnos nem voltunk szerencsések. Felemelt fejjel mehetünk tovább.

Földi Sándor: – Nem szeretem a papírforma kifejezést, mert ezek a papírformák rendre megdőlnek, még az Euroligában is. Örülök, hogy megtettük ezt az első lépést, átugrottuk az első akadályt. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a Veszprém alacsony kosárlabdát játszott egy centerrel, és minden játékosuk tud kintről dobni. Le a kalappal előttünk, hiszen hat játékossal csinálták mindezt végig. Abban reménykedtük, hogy el fognak fáradni, ezért próbáltunk darálni, minél többet cserélni, és ez bejött a végén. Elvártuk magunktól a négybe jutást a bajnokság kezdete óta. Megpróbálunk tovább dolgozni, még szebb eredményt elérni és bejutni a döntőbe. Remélem, hogy ez összejön.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsar 25. 2023. március 25. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Fót
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 24. 2023. március 19. 17:00 Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok BKG Veszprém KK 123-74
ksoárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 23. 2023. március 11. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Salgótarján 82-96
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 22. 2023. március 4. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Jászberény 72-75
előző események betöltése