Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kettős győzelemmel jutottak ki a vb-re a magyarok

2022. április 16. 19:04 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a januári svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokságra, mivel 31-22-re legyőzte Izraelt a selejtező szombati visszavágóján, Tatabányán.

A párharc szerdai, első mérkőzését a magyarok 33-32-re nyerték meg Tel-Avivban.    

Eredmény, világbajnoki selejtező, visszavágó:
Magyarország-Izrael 31-22 (15-13)
Magyarország: Mikler - Rodríguez 5, Győri, Ancsin 6, Topic 3, Szita 6, Bóka 4, cserék: Sipos, Hanusz 3, Bodó 1, Szöllősi 2, Leimeter, Székely 1, Ligetvári, Fazekas, szövetségi kapitány: José María Rodríguez Vaquero
lövések/gólok: 50/31, illetve 43/22
gólok hétméteresből: 1/0, illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel, 64-54-es összesítéssel.

A magyar csapatból Bánhidi Bence, Lékai Máté, Máthé Dominik, Borbély Ádám, Bujdosó Bendegúz, Balogh Zsolt és Sunajko Stefan is hiányzott.    

Támadásban és védekezésben is jól, kevesebb hibával kezdtek a házigazdák, átlövésből és a szélről is eredményesek voltak, így a vendégeknek a 11. percben 6-2-es állásnál időt kellett kérniük. A cserék hatására megtorpant a magyar válogatott, és bár az izraeli beálló, Joszef Appo a 17. percben piros lapot kapott, csapata 8-7-re felzárkózott. A folytatásban ismét növelték a különbséget a magyarok, de megnyugtató előnyt nem tudtak kidolgozni, mert az ellenfél gyakran megtalálta a réseket a védőfalon, támadásban pedig ugyanúgy tíz lövést rontottak el a hazaiak, mint ellenfelük.

Sipos Adrián (j) és Ancsin Gábor, a magyar, valamint Daniel Moszindi, az izraeli válogatott játékosa a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án. MTI/Kovács AnikóSipos Adrián (j) és Ancsin Gábor, a magyar, valamint Daniel Moszindi, az izraeli válogatott játékosa a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án. MTI/Kovács Anikó

A szünetben 15-13 volt az állás, a második félidő elején pedig egy 5-1-es sorozattal tovább növelte a különbséget az ekkor lendületesen kézilabdázó magyar csapat. Ezt újabb megtorpanás és sorozatban négy izraeli gól követte, az egyenlítésre azonban nem volt esélye az ellenfélnek, mert Ancsin Gábor és Szita Zoltán vezérletével a hazaiak megint elléptek. Kilenc és fél perccel a vége előtt Székely Márton a saját kapujából talált be a vendégek őrizetlenül hagyott hálójába, 27-21-re módosult az állás, és ekkor már lehetett tudni, hogy a nemzeti csapat kettős győzelemmel abszolválja a párharcot.    

A hajrában a vendégek csaknem tíz percig nem dobtak gólt, ezt kihasználva a magyar együttes látványos játékkal fölényessé és magabiztossá tette sikerét.    

Ancsin és Szita hat-hat találattal, Mikler Roland hét, Székely Márton hat védéssel járult hozzá a győzelemhez. A túloldalon Joav Lumbroso hétszer talált be, Dan Tepper pedig 14 lövést hárított.    

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok egy vereség mellett hatodszor győztek.    

Természesetesen a második félidő tetszett jobban, amikor kilencgólos különbséget tudtunk kialakítani. Sikerült a védekezésünkön javítani, és jól teljesítettek a kapusok is. Voltak persze nehézségek, ismeretlen ellenfélre kellett készülnünk, ott volt az utazás is a két közeli meccs között, és odakint nem játszottunk jól. Igyekeztünk, hogy a hazai mérkőzés már rendben legyen, a legfontosabb pedig, hogy ott vagyunk a világbajnokságon

- mondta az M4 Sporton Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott tagjai, miután 31-22-re nyertek Izrael ellen a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án. MTI/Kovács AnikóA magyar válogatott tagjai, miután 31-22-re nyertek Izrael ellen a férfi kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2022. április 16-án. MTI/Kovács Anikó

A január 12. és 29. között sorra kerülő svéd, lengyel közös rendezésű torna lesz a 28. férfi vb. A magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt világbajnokságon, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek.

A következő világbajnokság 32 csapatos mezőnyének már tagja a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja. A csoportok sorsolását július 2-án tartják.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.