Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Békesség veletek! – Jézus üzenetét közvetíti az érsek

2022. április 17. 11:30
Videoüzenetet tett közzé a Veszprémi Érsekség online felületein dr. Udvardy György érsek.

"Ránk köszöntött az ünnep, itt van Jézus Krisztus feltámadásának a hajnala. – Békesség veletek. Így köszönti a tanítványokat, a halálból föltámadó Krisztus. Mintegy meghirdetve Isten és az ember közötti kiengesztelődésnek az örömét és tényét. Isten kiengesztelődött a világgal, kiengesztelődött az emberrel. Visszaállította a bizalmi kapcsolatot. Visszaállította az ember szabadságát az ember méltóságát" – mondta az érsek.

"Békesség veletek. A feltámadott ember, aki hisz Jézus Krisztus föltámadásában, a béke embere. Békét hordoz, békét teremt. Úgy teremti a békét, hogy mindvégig ragaszkodik az igazsághoz, mindvégig szeretetben akarja végezni a cselekedeteit, és vállalja mindezért a keresztnek a logikáját, amit éppen mesterétől, az éppen most meghalt és feltámadott mesterétől tanul. Ha búzaszem nem esik a földbe – és el nem pusztul -, nem hoz termést. Ha azonban földbe esik – és elhal -, bőséges termést hoz."

"A békét teremtő ember Jézus módjára békességet teremt maga körül. A kiengesztelődés szolgálatára vállalkozik. Mint ahogyan a békét hirdető Krisztus ezt megtette az emberiség felé. Mennyire szükségünk van erre? Mennyire szükségünk van, mint ahogyan a szolidaritásra is, az új teremtés realitására. Mi a realitás? Isten és ember közösséget alkot. A kapcsolataink megújulhatnak, a kapcsolataink éltető erővel bírnak. A családok, Istentől akart közösségként tudnak élni. A társadalmunk, társadalmaink az igazságosság alapján építik és tervezik a jövőt. A népek, nemzetek testvérként tekintenek egymásra…Békesség veletek. Békét kell teremtenünk, béketeremtés a Húsvétnak az üzenete. A feltámadás örömével s bátorságával tegyük ezt. Békesség veletek" – zárta gondolatait Udvardy.

vehir.hu
további cikkek
Udvardy György veszprémi érsek az egyház és a politika kapcsolatáról Udvardy György veszprémi érsek az egyház és a politika kapcsolatáról A politika és az egyház kapcsolata az évszázadok során folyamatosan változott, hol szorosan összefonódtak, hol pedig a legélesebb ellentétek alakultak ki a törésvonalaik mentén. Hogy van-e joga egyházi vezetőknek felszólalni politikai kérdésekben az még ma is komoly viták tárgyát képezi, arra pedig sokan nem is gondolnak, hogy lehet úgy is beszélni a politikáról egyházi szemüvegen keresztül, hogy egyébként ne essen az ember pártpolitikai állásfoglalás hibájába. Márpedig Udvardy György, veszprémi érseknek sikerült ez, aki a Youtube-on közzétett videójában nyílegyenesen jelölte ki, hogy keresztény felfogással miként kell a politikára és a politikai vezetőkre gondolni és hozzájuk viszonyulni. 2024. június 7. 12:15 A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. 2024. május 23. 11:23 Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek „Az orvos és a gyógytornász is mesehős, (…) Lépésről lépésre mesét szőnek.” – Az alkalomra írt dal szövegében ezek a sorok is szerepeltek, amikor kedden délelőtt hivatalosan is megnyitott a Bara-ház Korai Fejlesztő Központ Veszprémben. 2024. május 21. 22:29 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.