Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Békesség veletek! – Jézus üzenetét közvetíti az érsek

2022. április 17. 11:30
Videoüzenetet tett közzé a Veszprémi Érsekség online felületein dr. Udvardy György érsek.

"Ránk köszöntött az ünnep, itt van Jézus Krisztus feltámadásának a hajnala. – Békesség veletek. Így köszönti a tanítványokat, a halálból föltámadó Krisztus. Mintegy meghirdetve Isten és az ember közötti kiengesztelődésnek az örömét és tényét. Isten kiengesztelődött a világgal, kiengesztelődött az emberrel. Visszaállította a bizalmi kapcsolatot. Visszaállította az ember szabadságát az ember méltóságát" – mondta az érsek.

"Békesség veletek. A feltámadott ember, aki hisz Jézus Krisztus föltámadásában, a béke embere. Békét hordoz, békét teremt. Úgy teremti a békét, hogy mindvégig ragaszkodik az igazsághoz, mindvégig szeretetben akarja végezni a cselekedeteit, és vállalja mindezért a keresztnek a logikáját, amit éppen mesterétől, az éppen most meghalt és feltámadott mesterétől tanul. Ha búzaszem nem esik a földbe – és el nem pusztul -, nem hoz termést. Ha azonban földbe esik – és elhal -, bőséges termést hoz."

"A békét teremtő ember Jézus módjára békességet teremt maga körül. A kiengesztelődés szolgálatára vállalkozik. Mint ahogyan a békét hirdető Krisztus ezt megtette az emberiség felé. Mennyire szükségünk van erre? Mennyire szükségünk van, mint ahogyan a szolidaritásra is, az új teremtés realitására. Mi a realitás? Isten és ember közösséget alkot. A kapcsolataink megújulhatnak, a kapcsolataink éltető erővel bírnak. A családok, Istentől akart közösségként tudnak élni. A társadalmunk, társadalmaink az igazságosság alapján építik és tervezik a jövőt. A népek, nemzetek testvérként tekintenek egymásra…Békesség veletek. Békét kell teremtenünk, béketeremtés a Húsvétnak az üzenete. A feltámadás örömével s bátorságával tegyük ezt. Békesség veletek" – zárta gondolatait Udvardy.

vehir.hu
további cikkek
Ismét apácák sétáltak egykori otthonuk falai között Ismét apácák sétáltak egykori otthonuk falai között Ugyanott sétáltak és imádkoztak az apácák, ahol elődeik közel nyolcszáz éve tették ugyanezt. Hétvégén ugyanis olyan domonkos rendi nővérek érkeztek Veszprémbe, akik először nem sokkal a tatárjárás után telepedtek le a Benedek-hegy alatt, itteni történetüknek pedig egy szentéletű apáca és egy magyar hercegnő is a része. 2024. április 13. 12:12 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Ferenc pápa: a feltámadt Krisztus egy megújult világba vezet Ferenc pápa: a feltámadt Krisztus egy megújult világba vezet A Szentatya délben a bazilika központi loggiájáról mondta el húsvéti Urbi et Orbi üzenetét, melyben a krisztusi megváltás és az abból fakadó reménység jegyében vette sorra a világ jelenlegi konfliktusait – számolt be a Vaticannews. 2024. március 31. 18:00 Fabiny Tamás: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus Fabiny Tamás: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus Húsvétkor átélhetjük, hogy vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap. 2024. március 31. 13:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.