Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A szlovákok legyőzésével csoportelső a magyar válogatott

2022. április 24. 16:41 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott csoportelsőként zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, miután 25-19-re legyőzte Szlovákiát a hatodik, utolsó fordulóban, Győrben.

Az már csütörtökön eldőlt, hogy a magyarok kijutnak a tornára, a vasárnapi mérkőzés tétje a csoportelsőség biztosítása volt.

Eredmény, 6. (utolsó) forduló, 5. csoport:
Magyarország-Szlovákia 25-19 (16-9)
Magyarország
: Szikora - Lukács 4, Vámos 2, Háfra 2, Bordás 1, Hornyák 1, Schatzl 3, cserék: Planéta 1, Kácsor 2, Klujber 2, Helembai 1, Kuczora 5, Faluvégi 1, Pál, Tóvizi, Csapó, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
lövések/gólok: 45/25, illetve 43/19
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 5/2
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A magyar keretből Kovacsics Anikó, Bíró Blanka, Szemerey Zsófia, Janurik Kinga, Márton Gréta, Fodor Csenge és Szöllősi-Zácsik Szandra hiányzott.    

Jó néhány hibával kezdték a meccset a házigazdák, ezért a 12. percig szoros volt az állás, 5-5 után azonban az egyre hatékonyabban játszó magyarok egy ötös gólsorozattal elléptek ellenfelüktől. A szlovákoknál a harmadik perc után csak Adriána Holejova és Martina Popovcova talált be, így csapatuk egyre nagyobb hátrányba került, a szünetben már 16-9-re vezettek a magyarok.

A második félidőt is rosszul kezdte a hazai csapat, és mivel egyetlen gólt sem lőtt, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a 36. percben időt kért. Több mint tíz perc után született meg az első magyar találat, ezt követően némileg pontosabbá vált a játék, bár leginkább a védekezés működött jól mindkét oldalon. A házigazdák a tízgólos előnyért támadhattak, ám ellenfelük egy 5-1-es sorozattal felzárkózott, így végül "csak" hat találattal győzött a magyar válogatott, amely húsz lövést hibázott a hatvan perc során.

Kuczora Csenge öt góllal, Szikora Melinda 46 százalékos védési hatékonysággal (28/13) járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Popovcova, Holejova és Erika Rajnohova is négy találattal zárt.

A két csapat 23. egymás elleni mérkőzésén egy vereség és három döntetlen mellett a 19. magyar siker született.

A november 4. és 20. között sorra kerülő szlovén, északmacedón, montenegrói közös rendezésű kontinenstorna csoportsorsolását csütörtökön tartják Ljubljanában. A magyarok biztosan a szlovén fővárosban, az A csoportban szerepelnek majd.

A kontinenstornán 16 csapat vesz részt, az észak-macedóniai mérkőzéseket Szkopjéban, a montenegrói találkozókat Podgoricában, a szlovéniai meccseket Ljubljana mellett Celjében játsszák.

Ez lesz a 15. női Európa-bajnokság. A magyar válogatott minden alkalommal ott volt a mezőnyben, legjobb eredménye a 2000-es aranyérem, a legrosszabb pedig a 2016-os 12. helyezés.

további eredmény:
Spanyolország-Portugália 31-21 (14-11)

A selejtezőcsoport végeredménye:
1. Magyarország 10 pont, 2. Spanyolország 10, 3. Portugália 4, 4. Szlovákia 0
Pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

Az Európa-bajnokság mezőnye: Norvégia, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Lengyelország, Svájc, Dánia, Románia, Hollandia, Németország, Franciaország, Horvátország, Svédország, Szerbia

Galéria
Magyarország – Szlovákia 25-19
vehir.hu
Tál Dominik
további cikkek
Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.