Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
2°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
2°C

A tizennégy éves veszprémi falmászó a felnőttek között is diadalmaskodott

2022. május 3. 15:17
Boros Boldizsár nyerte a felnőtt falmászók Magyar Kupájának első, múlt hétvégi fordulóját. A tizennégy éves veszprémi fiatal egyedüliként teljesítette hibátlanul mind a tíz falat a szombathelyi megmérettetésen.

Veszprémi szemszögből szenzációs eredménnyel zárult az idei falmászó Magyar Kupa első fordulója, amelyet múlt hétvégén Szombathelyen rendeztek. Ugyanis a mindössze tizennégy esztendős Boros Boldizsár megnyerte a felnőttek versenyét.

Boros Boldizsár - Fotó: Boros ImreBoros Boldizsár - Fotó: Boros Imre

Strommer Soma válogatott tanítványa nehézségi kategóriában diadalmaskodott, nem is akármilyen teljesítményt nyújtva: Boldizsár már a selejtezőkben is hibátlan szériát produkált, amelyet a döntőben is megismételt, egyedüliként a mezőnyben.

Az Ada-Bau Kft. által támogatott fiatal mindemellett saját, ifjúsági korosztályában is diadalmaskodott. Boros Boldizsárra az év hátralévő részében még öt forduló vár a sorozatban. Az eredmény kétségkívül hatalmas siker a veszprémi falmászásnak.

további cikkek
Falmászó-edzésen jártunk az ActiCityben falmászás Falmászó-edzésen jártunk az ActiCityben Edzéslesen videósorozatunk legújabb epizódjában a válogatott falmászó, Boros Boldizsár munkájába nyerhetünk bepillantást, aki immár az ActiCityben készül a világversenyekre edzője, Strommer Soma segítségével. 2023. május 25. 4:00 Boros Boldizsár lett az év legjobbja falmászásban falmászás Boros Boldizsár lett az év legjobbja falmászásban Boros Boldizsár továbbra is hazánk egyik legnagyobb ígérete falmászásban. A tizennégy esztendős veszprémi versenyző az elmúlt évben már ifjúsági B kategóriában szállt harcba, de ezúttal sem talált legyőzőre. Nem csoda, hogy továbbra is számítanak rá a válogatottban. 2022. február 2. 4:00 Amikor az erő, a dinamika és a minőség találkozik Amikor az erő, a dinamika és a minőség találkozik Idén januárban szezonnyitó cikkünkben már betekintést engedtünk a függőleges szenvedély, a sportfalmászás rejtelmeibe Boros Boldizsár (13) sikertörténetén keresztül, aki a serdülő korosztály kiválóságaként ez évtől már az IFJÚSÁGI B kategóriában az Ada-Bau Kft. támogatottjaként méretteti meg magát. 2021. április 28. 15:03 Megmutatná a világnak tehetségét a veszprémi falmászó sport Megmutatná a világnak tehetségét a veszprémi falmászó Boros Boldizsár kétségkívül hazánk egyik legnagyobb ígérete a falmászás sportágában. Még csak tizenhárom esztendős, de már a felnőttek között is letette névjegyét. Édesapjával, Boros Imrével a tavalyi év eredményeiről, és a közeljövő nemzetközi lehetőségeiről is beszélgettünk. 2021. január 3. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.