Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond

2022. május 5. 12:49
A tizenhárom éves veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond lelkiismeretesen készül a jövő hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezendő országos bajnokságra. A fiatal tehetség mellett edzőjével, Hencsei Lászlóval is beszélgettünk a kitűzött célokról.

A betükröződő napfény és a homlokunkat súroló páratartalom miatt akár az Adriai-tengerparton is érezhettük volna magunkat, ám muszáj volt megelégednünk a Március 15. utcai sportcsarnok uszodájával. Ott várt ránk ugyanis Birnbauer Botond és edzője, Hencsei László.

Az edzésbepillantás alatt megtudhattuk, a veszprémi paraúszó komoly versenyre készül: hiszen a május 14-i hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezik az idei országos bajnokságot. A Veszprémi Úszó Klub tizenhárom éves tehetsége hangsúlyozta, legalább négy aranyéremmel szeretne hazatérni.

Négy versenyszámban fogom megmérettetni magam: 100 gyorson, 100 háton, valamint 200 vegyesen és 400 gyorson is megcélozom a bajnoki címet a korosztályomban. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét versenyezhetek. Bátran ígérhetem, hogy oda fogom tenni magamat!

A gyermek szavait edzője, Hencsei László folytatta. A rutinos trénertől megtudhattuk, felkészülésüket több sérülés is hátráltatta, de az edzéseken Boti így is 4-5 másodperces javításokat vitt véghez korábbi egyéni csúcsaihoz képest. Hencsei a városnak is hálás, hiszen úszási lehetőségeik biztosítottak.

Junior korosztályban természetesen én is aranyérmet várok Botitól az összes versenyszámban. Bízom benne, tudom, hogy sikerül majd megjavítania az egyéni csúcsait is. Mindemellett felnőtt kategóriában is elindulunk, amelyben a célkitűzésünk a dobogós helyezések elérése lesz.

Hencsei László hozzátette, nagyon büszke tanítványára, aki a kamaszkor ellenére az iskolában is komoly fejlődést tanúsított. Birnbauer Botond annak a reményében búcsúzott tőlünk, hogy teljesítményével rövidesen a magyar válogatott tagságot is kivívhatja, hiszen ez az álma.

Simon Dani
további cikkek
Szavazzon az év sportpillanatára! az év sportpillanata Szavazzon az év sportpillanatára! A veszprémi sportbarátok választhatják ki, hogy mi volt a 2023-as év eddigi legemlékezetesebb sportpillanata. Szavazzon Ön is! 2023. október 10. 9:59 Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond Birnbauer Botond Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy éves versenyzője, Birnbauer Botond 200 méter vegyes- és 100 méter hátúszásban is aranyérmet szerzett az elmúlt hétvégén Sopronban rendezett magyar paraúszó bajnokságon. Hencsei László tanítványa karnyújtásnyira van a válogatott kerettagságtól. 2023. június 7. 11:03 Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond Birnbauer Botond Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond A tizenhárom éves veszprémi paraúszó végigsöpört a mezőnyön a hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezett országos bajnokságon. Birnbauer Botond nyolc úszószámban indult, öt bajnoki cím mellett, amelyből az egyiket felnőtt kategóriában szerezte három ezüstéremnek is örvendhetett. 2022. május 16. 10:38 Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig Birnbauer Botond Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig Dacára annak, hogy lábai segítségére nem számíthat, a tizenkét esztendős veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond szombaton azért száll a magyar tengerre, hogy átússza azt. Kérdésünkre elmondta, a táv cseppet sem riasztja, attól sokkal jobban tart, hátha lehúzza egy hal. 2021. augusztus 6. 13:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.