2023. január 27.
//
Angelika névnap

Az MKSZ együttműködési megállapodást kötött a nemzetközi és az amerikai szövetséggel

2022. május 9. 21:33
MKSZ
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a 2024-es, párizsi olimpia végéig terjedő időszakra háromoldalú szakmai együttműködési megállapodást kötött a sportág nemzetközi (IHF), valamint az Egyesült Államok nemzeti (USATH) szövetségével.

Az MKSZ honlapján hétfőn közölt tájékoztató alapján a tanulságok levonását követően az együttműködést meghosszabbíthatják a 2028-as, Los Angeles-i ötkarikás játékokig.    

A bázeli megbeszélésen részt vett az IHF első embere, Hasszan Musztafa, a magyarokat Soós Balázs nemzetközi igazgató és Kynsburg Zoltán, az MKSZ nemzetközi bizottságának az elnöke, az amerikai felet Ryan Johnson ügyvezető igazgató képviselte. Az egyeztetésen online formában részt vett a dán, a német, a spanyol és a svéd szövetség egy-egy vezetője is.

Soós Balázs kiemelte, meggyőződése szerint az amerikai piac kulcsfontosságú lehet a kézilabdázás jövője szempontjából, így közös felelősségük, hogy az eddigieknél nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a sportág alapjainak lerakásában.

Az IHF által felkarolt együttműködés szakmai, képzési feladatokat és a folyamatos párbeszédet tartja szem előtt, a három fél közösen is szerepet kíván vállalni a sportág egyesült államokbeli népszerűsítésében. A magyar és amerikai szövetség a női utánpótlás- és strandkézilabda-válogatottak kapcsán is párbeszédet folytat, szövetségi edzői szinten is. A megállapodás a játékvezetésben is partnerséget kíván létrehozni, az MKSZ szakmai anyagokkal, képzésekkel is segíti az Egyesült Államokban a kézilabdázást.

vehir.hu

További cikkek

Magabiztos győzelem a Liga Kupában
Magabiztos győzelem a Liga Kupában
A Fejér-B.Á.L. Veszprém 35-27-re legyőzte a vendég Szigetszentmiklós gárdáját szerdán a férfi kézilabda Liga Kupában.
Elveszítette egyik legjobbját a svéd válogatott
Elveszítette egyik legjobbját a svéd válogatott
Jim Gottfridsson, az elődöntős svéd válogatott egyik legjobb játékosa számára sérülés miatt véget ért az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság.
Bodó: nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, ahogyan kikaptunk
Bodó: nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, ahogyan kikaptunk
A balátlövő Bodó Richárd szerint nem az a baj, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, hanem az, ahogyan kikapott 40-23-ra.
Rodríguez: nem harcoltunk, ez az én felelősségem
Rodríguez: nem harcoltunk, ez az én felelősségem
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint az ő felelőssége, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai nem harcoltak, nem küzdöttek megfelelően, ezért 40-23-ra kikaptak a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Stockholmban.
Súlyos magyar vereség Dániától a negyeddöntőben
Súlyos magyar vereség Dániától a negyeddöntőben
A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban.