Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
23°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
23°C

A szervezés mellett a versenyzésben is jeleskedtek

2022. május 15. 13:31
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói kiválóan szerepeltek saját rendezésű versenyükön, a 32. Honvéd Kupán.

Május 7-8-án csodálatos természeti és történelmi környezetben, a Tálodi-erdőben és Nagyvázsony utcáin rendezte meg a Veszprémi Honvéd SE nagy múltra visszatekintő versenyét, a Honvéd Kupát.

A három futamból álló összetett verseny sokakat megmozgatott, több mint 600 sportoló élt a lehetőséggel, hogy a korszerű technikával készített térkép segítségével futhasson a Pálos-rendi kolostorrom körüli erdőben vagy akár a közelmúltban átadott, felújított Kinizsi-várban.

Szombaton délelőtt került sor az ifi Eb utolsó válogató futamaként is szolgáló középtávra, melynek pályái sokpontos, irány- és tempóváltásos jellegűek voltak. A terep legtechnikásabb, sűrűbb növényzetet és kisebb láthatóságot nyújtó részein koncentrálni kellett a megfelelő pontfogásra, a kódokra, hiszen 70 ellenőrző pont volt kihelyezve egymáshoz igen közel. A ligetesben és szálerdőben nagyobb tempót lehetett diktálni, ám a labirintusszerű növényfoltokba helyezett bóják miatt a pályák az utolsó pontig nagy figyelmet igényeltek

– tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől.

Az N18-F18 kategória dobogósai - Fotó: Bálint MónikaAz N18-F18 kategória dobogósai - Fotó: Bálint Mónika

Délután a városi sprint következett, melyhez a nagyvázsonyi ófalu és környezete adott különleges hátteret, benne kiemelt turisztikai látványosságként a Kinizsi várral, sűrű és helyenként sikátorszerű közúthálózattal, kisebb-nagyobb közparkokkal. A domboldalba épült ófalu fekvése miatt némi szintkülönbséget is le kellett küzdeniük a futóknak.

Az utolsó futam vasárnap délelőtt zajlott a Tálodi-erdőben. A ligetes-nyílt területeken a már említett borókás-bozótos, vegyes láthatóságú és futhatóságú "labirintusok" nehezítették a versenyzők dolgát, mivel a helyes tempóválasztást és figyelmet igénylő részek gyorsan váltakoztak a hegyoldalakban található jól futható szálerdővel és a ligetesekkel. A hosszabb pályák érintettek több Pálos-rendi kolostorromot is, melyek kedvelt kirándulóhelynek számítanak.

A különleges helyszínen, izgalmas pályákkal, jó hangulatban megrendezett versenyre sok pozitív visszajelzés érkezett a VHS csapatához. Mindemellett az egyesület tagjai nemcsak a szervezésben jeleskedtek, hanem a versenyzésben is több kiváló eredményt értek el.

Veszprém megyei eredmények

N10D: 2. Illés Szonja, BSC
N15-18C: 2. Molnár Boglárka, VHS
N16B: 3. Gaschler Emma, VHS
N18B: 1. Máramarosi Rita, VHS; 2. Lantai Lili, VHS
N20A: 1. Szalontai Sára, VHS
N21A: 1. Mérő Dominika, VHS
N35Br: 3. Tanczer Viktória, VTC
N70A: 1. Gombkötő Zsuzsanna, VTC

F12C: 2. Strenner Nimród, VHS; 3. Engi Dániel, VHS
F16B: 3. Blaskó Benedek, VHS
F18B: 1. Bálint Ádám, VHS; 2. Barát Miklós, VHS
F20A: 1. Kovács Márk, VHS; 2. Bálint Benedek, VHS
F21C: 1. Hoffmann László, VTC
F80A: 1. Vass Tibor, VHS

vehir.hu
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05 Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók tájfutás Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói kiválóan teljesítettek az egyesület által rendezett szenior ultra hosszútávú országos bajnokságon és a tömegrajtos csapatbajnokságon. 2024. április 4. 15:25 A láncnál is fényesebb tájfutóérmek tájfutás A láncnál is fényesebb tájfutóérmek Ragyogóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói az év egyik első fontos tájfutóversenyén, a Tipo Kupán. 2024. március 20. 20:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.