Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szervezés mellett a versenyzésben is jeleskedtek

2022. május 15. 13:31
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói kiválóan szerepeltek saját rendezésű versenyükön, a 32. Honvéd Kupán.

Május 7-8-án csodálatos természeti és történelmi környezetben, a Tálodi-erdőben és Nagyvázsony utcáin rendezte meg a Veszprémi Honvéd SE nagy múltra visszatekintő versenyét, a Honvéd Kupát.

A három futamból álló összetett verseny sokakat megmozgatott, több mint 600 sportoló élt a lehetőséggel, hogy a korszerű technikával készített térkép segítségével futhasson a Pálos-rendi kolostorrom körüli erdőben vagy akár a közelmúltban átadott, felújított Kinizsi-várban.

Szombaton délelőtt került sor az ifi Eb utolsó válogató futamaként is szolgáló középtávra, melynek pályái sokpontos, irány- és tempóváltásos jellegűek voltak. A terep legtechnikásabb, sűrűbb növényzetet és kisebb láthatóságot nyújtó részein koncentrálni kellett a megfelelő pontfogásra, a kódokra, hiszen 70 ellenőrző pont volt kihelyezve egymáshoz igen közel. A ligetesben és szálerdőben nagyobb tempót lehetett diktálni, ám a labirintusszerű növényfoltokba helyezett bóják miatt a pályák az utolsó pontig nagy figyelmet igényeltek

– tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől.

Az N18-F18 kategória dobogósai - Fotó: Bálint MónikaAz N18-F18 kategória dobogósai - Fotó: Bálint Mónika

Délután a városi sprint következett, melyhez a nagyvázsonyi ófalu és környezete adott különleges hátteret, benne kiemelt turisztikai látványosságként a Kinizsi várral, sűrű és helyenként sikátorszerű közúthálózattal, kisebb-nagyobb közparkokkal. A domboldalba épült ófalu fekvése miatt némi szintkülönbséget is le kellett küzdeniük a futóknak.

Az utolsó futam vasárnap délelőtt zajlott a Tálodi-erdőben. A ligetes-nyílt területeken a már említett borókás-bozótos, vegyes láthatóságú és futhatóságú "labirintusok" nehezítették a versenyzők dolgát, mivel a helyes tempóválasztást és figyelmet igénylő részek gyorsan váltakoztak a hegyoldalakban található jól futható szálerdővel és a ligetesekkel. A hosszabb pályák érintettek több Pálos-rendi kolostorromot is, melyek kedvelt kirándulóhelynek számítanak.

A különleges helyszínen, izgalmas pályákkal, jó hangulatban megrendezett versenyre sok pozitív visszajelzés érkezett a VHS csapatához. Mindemellett az egyesület tagjai nemcsak a szervezésben jeleskedtek, hanem a versenyzésben is több kiváló eredményt értek el.

Veszprém megyei eredmények

N10D: 2. Illés Szonja, BSC
N15-18C: 2. Molnár Boglárka, VHS
N16B: 3. Gaschler Emma, VHS
N18B: 1. Máramarosi Rita, VHS; 2. Lantai Lili, VHS
N20A: 1. Szalontai Sára, VHS
N21A: 1. Mérő Dominika, VHS
N35Br: 3. Tanczer Viktória, VTC
N70A: 1. Gombkötő Zsuzsanna, VTC

F12C: 2. Strenner Nimród, VHS; 3. Engi Dániel, VHS
F16B: 3. Blaskó Benedek, VHS
F18B: 1. Bálint Ádám, VHS; 2. Barát Miklós, VHS
F20A: 1. Kovács Márk, VHS; 2. Bálint Benedek, VHS
F21C: 1. Hoffmann László, VTC
F80A: 1. Vass Tibor, VHS

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.