2022. július 1.
//
Annamária névnap

Azokat díjazták, akik mások hírnevét öregbítik

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Szabó Ernő-díjat adományozott Bényi-Virág Rita, és Darcsi István veszprémi sportújságíróknak.

Szerda délután a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában tartotta éves küldött közgyűlését a Veszprémi Diák Atlétikai Club, amelynek keretében a Szabó Ernő-díjakat is átadták az egyesület elöljárói.

A Szabó Ernő-díjat immár hatodik éve azon személyeknek ítélik oda, akiknek a hosszú éveken át tartó, lelkiismeretes munkássága nagy részben hozzájárult a VEDAC megbecsülésének, hírnevének öregbítéséhez.  

Darcsi István és Bényi-Virág RitaDarcsi István és Bényi-Virág Rita

Az elismeréseket idén két újságírónak ítélte oda a közgyűlés. Bényi-Virág Rita, a Napló sportújságírója, szerkesztője húsz éve dolgozik a szakmában: soha nem feledkezett meg a veszprémi atléták sikereiről beszámolni.

Darcsi István, a Veszprémi 7 Nap sportújságírója, olvasószerkesztője immár több mint harminc éve szerves része a helyi sportújságíró-szakmának. Ez idő alatt szintén rendre tudósított a VEDAC-ot érintő eredményekről, eseményekről.

A díjakat Józsa Tamás elnök, és Szabóné Harlai Katalin, a legendás edző, a díj névadójának özvegye adta át. A szakemberek örömtől meghatódva vették át az elismeréseket, hiszen mindketten ismerték, szerették, tisztelték Szabó Ernőt.

Simon Dani