Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Azokat díjazták, akik mások hírnevét öregbítik

2022. május 25. 19:22
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Szabó Ernő-díjat adományozott Bényi-Virág Rita, és Darcsi István veszprémi sportújságíróknak.

Szerda délután a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában tartotta éves küldött közgyűlését a Veszprémi Diák Atlétikai Club, amelynek keretében a Szabó Ernő-díjakat is átadták az egyesület elöljárói.

A Szabó Ernő-díjat immár hatodik éve azon személyeknek ítélik oda, akiknek a hosszú éveken át tartó, lelkiismeretes munkássága nagy részben hozzájárult a VEDAC megbecsülésének, hírnevének öregbítéséhez.  

Darcsi István és Bényi-Virág RitaDarcsi István és Bényi-Virág Rita

Az elismeréseket idén két újságírónak ítélte oda a közgyűlés. Bényi-Virág Rita, a Napló sportújságírója, szerkesztője húsz éve dolgozik a szakmában: soha nem feledkezett meg a veszprémi atléták sikereiről beszámolni.

Darcsi István, a Veszprémi 7 Nap sportújságírója, olvasószerkesztője immár több mint harminc éve szerves része a helyi sportújságíró-szakmának. Ez idő alatt szintén rendre tudósított a VEDAC-ot érintő eredményekről, eseményekről.

A díjakat Józsa Tamás elnök, és Szabóné Harlai Katalin, a legendás edző, a díj névadójának özvegye adta át. A szakemberek örömtől meghatódva vették át az elismeréseket, hiszen mindketten ismerték, szerették, tisztelték Szabó Ernőt.

Simon Dani
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 Mezei futás Nemesvámoson szabadidősport Mezei futás Nemesvámoson Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye. 2023. november 7. 15:42 Sportprogramok a VEB 2023 jegyében VEDAC Sportprogramok a VEB 2023 jegyében Az elmúlt időszakban két kiemelt eseményt is szervezett, a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa jegyében, a festői Séd-völgyében a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. 2023. október 27. 11:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.