2022. december 5.
//
Vilma névnap

Bartha-Kéri Bianka győzött 800 méteren Bergenben

2022. június 9. 9:29
MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Bartha-Kéri Bianka megnyerte a 800 métert a norvégiai Bergenben rendezett atlétikai versenyen.

Az SVSE futónője két nappal azután, hogy egyéni csúcsát 2:01.18 percre javítva második lett Prágában, ezúttal 2:03.13-as idővel diadalmaskodott - a magyar szövetség honlapja szerint.

Bartha-Kéri Bianka közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni Eb-n - Fotó: MASZBartha-Kéri Bianka közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni Eb-n - Fotó: MASZ

A szezon előtt úgy voltunk vele, hogy már június elején jó formában kell lenni, hiszen ki szeretnék jutni a müncheni Európa-bajnokságra. Jelenleg kijutást érő helyen állok a ranglistán, amit jó lenne még megerősíteni, vagy esetleg megfutni a szintet is. Sok versenyem lesz még, július elejéig sokszor állok rajthoz, majd az Eb-ig jön egy hosszabb edzés időszak

- mondta szerdai sikere után Bartha-Kéri Bianka, aki június 14-én címvédőként térhet vissza Kladnóba, ami az egyik kedvenc helyszíne.    

Az augusztusi szabadtéri Európa-bajnokság kvalifikációs szintideje 800 méteren 2:00.40 perc, és 32 fős lesz a mezőny. A 28 éves magyar futónő a ranglistán a 18. helyen áll, így közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni kontinensviadalon.

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.