Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bartha-Kéri Bianka győzött 800 méteren Bergenben

2022. június 9. 9:29 // Forrás: MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) kiválósága, Bartha-Kéri Bianka megnyerte a 800 métert a norvégiai Bergenben rendezett atlétikai versenyen.

Az SVSE futónője két nappal azután, hogy egyéni csúcsát 2:01.18 percre javítva második lett Prágában, ezúttal 2:03.13-as idővel diadalmaskodott - a magyar szövetség honlapja szerint.

Bartha-Kéri Bianka közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni Eb-n - Fotó: MASZBartha-Kéri Bianka közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni Eb-n - Fotó: MASZ

A szezon előtt úgy voltunk vele, hogy már június elején jó formában kell lenni, hiszen ki szeretnék jutni a müncheni Európa-bajnokságra. Jelenleg kijutást érő helyen állok a ranglistán, amit jó lenne még megerősíteni, vagy esetleg megfutni a szintet is. Sok versenyem lesz még, július elejéig sokszor állok rajthoz, majd az Eb-ig jön egy hosszabb edzés időszak

- mondta szerdai sikere után Bartha-Kéri Bianka, aki június 14-én címvédőként térhet vissza Kladnóba, ami az egyik kedvenc helyszíne.    

Az augusztusi szabadtéri Európa-bajnokság kvalifikációs szintideje 800 méteren 2:00.40 perc, és 32 fős lesz a mezőny. A 28 éves magyar futónő a ranglistán a 18. helyen áll, így közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni kontinensviadalon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.