2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Konferencia sportfejlesztési céllal

2022. június 12. 16:46
VEDAC
Küzdősportcentrum átadó, projektbemutató workshop és sportegyesületi fórum gazdagította az I. Veszprémi Sportfejlesztési Konferencia programját.

A Pannon Egyetem, a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC), a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) hagyományteremtő szándékkal és gazdag sportszakmai tartalommal rendezte meg az I. Veszprémi Sportfejlesztési Konferenciát.

A három programelemet tartalmazó rendezvény a VESC Küzdősport Centrumának átadásával kezdődött, az aktív pályafutásukat befejező sportolók munkaerőpiaci elhelyezkedését célzó Bounceback projekttel folytadódott, és a SOSZ képzési és finanszírozási programjait bemutató sportegyesesületi fórumával zárult.

Kapcsolódó cikk
Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém
A közeljövőben bizonyára már úgy is hivatkozhatunk majd Veszprémre, mint a sportok városára. Ugyanis a sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.

A stadion területén található régi tornászgyakorló felújításával valósulhatott meg a küzdősportosok régi álma: egy számukra kialakított terem, egy új otthon. A helyi sportegyesületek összefogásával, több magánszemély és cég támogatásával jött létre a VESC Küzdősport Centruma, melynek átadóján Szokolik Gergely, a klub ügyvezető elnöke elmondta, hogy a VESC ma már tizenegy szakosztállyal és több mint félezer sportolóval működik.

Az új centrumot a VESC küzdősport szakosztálya – grappling, thai-boksz, ökölvívás – mellett aikidosok, barantások, a Veszprémi Dózsa birkózói – akik a birkózószőnyeget biztosították a terembe –, valamint a VEDAC atlétái fogják használni.

Porga Gyula, Ovádi Péter és Szokolik Gergely - Fotók: VEDACPorga Gyula, Ovádi Péter és Szokolik Gergely - Fotók: VEDAC

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is a példátlan helyi összefogást és a régóta fennálló probléma örömteli megoldását méltatta köszöntőbeszédében, majd a klubelnökkel közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

A küzdősportosok bemutatót tartottak Faragó Attila, Dobos Gergely és Horváth Ferenc edzők vezetésével. Az eseményen részt vett Sótonyi Mónika, a Köznevelési, Ifjúsági, Sport és Civil Bizottság elnöke, valamint Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója is.

A konferencia programja az egyetemi könyvtárban folytatódott a 2020-ban indult „BOUNCEBACK - A veterán/visszavonult sportolók foglalkoztatását, valamint üzleti és vállalkozói szférában történő érvényesülését megkönnyítő innovatív tanulási módszerek kidolgozása” című projekthez kapcsolódó workshoppal.

Vámosi Réka projektmenedzser és dr. Kővári Edit tréner bemutatták a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a VEDAC és több külföldi partner közös nemzetközi projektjének előrehaladását, majd egy kerekasztalbeszélgetés keretében osztotta meg tapasztalatait, véleményét a VEDAC részéről Németh Attila ügyvezető igazgató és Török Krisztián szakmai igazgató, valamint Pató Sándor, a Silverforg Informatika Kft. alapító tulajdonosa.

A projekt következő lépésében együttműködési megállapodások keretében fogják biztosítani a sportszervezetek rendelkezésére a kifejlesztett online tananyagot, majd a projekt egy nagy konferenciával zárul 2022. szeptemberében, az egyetemi sportnap keretében.

A konferencia résztvevőiA konferencia résztvevői

Az I. Veszprémi Sportfejlesztési Konferencia programját záró sportegyesületi fórumon a Sportegyesületek Országos Szövetségének szervezetfejlesztési és képzési igazgatója, Nagy József elmondta, hogy a SOSZ tagsága idén meghaladta a 750 sportszervezetet, ami többek között annak is köszönhető, hogy az elmúlt hat évben 1250 millió Ft közvetlen támogatást tudott nyújtani kis és közepes kluboknak a Hiszek Benned Program keretében.

A SOSZ népszerűségét és taglétszám növekedését a szolgáltató tevékenységének dinamikus növekedésének is köszönheti. Rendszeres online képzések, tájékoztatók, jogi konzultációk, a SOSZ honlapján elérhető nyomtatvány- és dokumentumtár, valamint sportspecifikus termékek és szolgáltatások jelentik az ernyőszervezet szolgáltatási palettáját. A sportegyesületek online formában nyújthatják be tagfelvételi kérelmüket, melyről a szervezet honlapján bővebb tájékoztatás is olvasható.

A konferencia végén a jelenlévő sportszervezetek képviselői egy ebéd keretében cserélhettek eszmét az elhangzottakról, és kezdeményezhettek egymással jövőbeni sportszakmai együttműködéseket.

vehir.hu

További cikkek

Világbajnoki bronzérmes az U18-as magyar női kézilabda-válogatott
Világbajnoki bronzérmes az U18-as magyar női kézilabda-válogatott
Bronzérmes lett a magyar női kézilabda-válogatott az észak-macedóniai U18-as világbajnokságon, miután a szerdai helyosztón remek hajrával 27-26-ra legyőzte a holland csapatot.
A PSG és a Montpellier is magának akarta, Pechmalbec mégis a Veszprémet választotta
A PSG és a Montpellier is magának akarta, Pechmalbec mégis a Veszprémet választotta
A Telekom Veszprém újdonsült beállósa, a francia és szerb állampolgársággal is rendelkező Dragan Pechmalbec portálunk kérdésére azt nyilatkozta, miután a sportigazgató Nagy László felhívta, nem volt kérdés számára, hol folytatja karrierét.
Jubilálhat a magyar úszósport a Foro Italicóban
Jubilálhat a magyar úszósport a Foro Italicóban
Csütörtöktől Rómában rendezik a vizes Európa-bajnokságot, melyen a medencés és nyíltvízi úszók mellett a szinkronúszók, műugrók és óriás-toronyugrók mérik össze tudásukat.
Tízgólos győzelemmel tért vissza a Telekom
Tízgólos győzelemmel tért vissza a Telekom
A Telekom Veszprém 35-25-re nyert a francia élvonalban szereplő USDK Dunkerque elleni hazai felkészülési mérkőzésen kedden.
Új vezetőedzővel vág neki a szezonnak a VESC
Új vezetőedzővel vág neki a szezonnak a VESC
A 2022/2023-as idényben Edon Ibrahimi lesz a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) röplabdacsapatának vezetőedzője. Szokolikné Kalmár Judit – akivel az együttes feljutott az NB I-be, majd újoncként az előkelő ötödik helyen végzett – szakosztályvezetőként folytatja a klubnál.