2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém

A közeljövőben bizonyára már úgy is hivatkozhatunk majd Veszprémre, mint a sportok városára. Ugyanis a sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.

Tavaly novemberben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club azóta már birtokba is vette álomszerű, új otthonát. Adódott ugyanakkor a kérdés: milyen sors vár az egykor szebb napokat is látott tornászgyakorlóra?

A választ csütörtökön megkaptuk, amikor is a városvezetők és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) hivatalosan is átadta a felújított épületet, amely immár a helyi küzdősportolók új otthona. A kivitelezést a VESC a Weapon Group SC-vel, és a helyi közüzemű szolgáltatóval együttműködve valósította meg.

A komplexumban rendezett eseményen Szokolik Gergely, a VESC ügyvezetője elmondta, egyesületük a Pannon Egyetemmel karöltve hosszú évek óta dolgozik azon, hogy mind a hallgatóknak, mind a helyi polgároknak sportolási lehetőségeket biztosíthasson. A szervezetek lépésről lépésre, lelkiismeretesen haladtak a fejlődéssel.

A vezető kiemelte, a vidéki sportszervezeti támogatásoknak köszönhetően immár tizenegy szakosztállyal és több mint félezer sportolóval rendelkeznek. Megtudhattuk, a Weapon Group SC-vel kötött együttműködésük következtében immár az ökölvívás, a birkózás, a grappling, az aikidó és a thai-boksz is megtalálható szakágaik között.

Porga Gyula és Ovádi PéterPorga Gyula és Ovádi Péter

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a veszprémi sportolók teljesítménye magasabb szinten tartózkodik, mint azt a meglévő infrastruktúra feltételezné. A polgármester hozzátette, az elmúlt időszakban a városvezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a sportágak képviselői méltó körülmények között végezhessék a munkát. 

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) rámutatott, hogy Veszprémben az összefogás ereje mindig is falakat döntött. Az országgyűlési képviselő elmondta, a helyben lévő sportegyesületek összefogása nélkül a beruházás nem jöhetett volna létre; a VESC és Weapon Group SC saját érdekeit háttérbe szorítva együttes erővel hívták életre a megújult küzdősportkomplexumot.

Dobos Gergely és Sipos ReginaDobos Gergely és Sipos Regina

Az eseményen továbbá kiderült, hogy az épületben a Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Dózsa SC sportolói is helyet kapnak majd.

Az átadó küzdősport-bemutatóval zárult: Horváth Ferenc a bokszolókat, Faragó Attila a grappling-szakágot képviselte, míg a VESC – Weapon Grup fiatal reménysége, Sipos Regina és edzője, Dobos Gergely is bepillantást engedett a thai-boksz rejtelmeibe.

Kapcsolódó cikk
Sipos Regina bronzérmet szerzett a világkupán
A VESC – Weapon Group fiatal reménysége, Sipos Regina bronzérmet szerzett az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett kick-box világkupán.
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Országos sajtóérdeklődés mellett tartotta meg csütörtök délelőtt a Veszprémi Főegyházmegye azt az újságírói háttérbeszélgetést, amelyen részletesen bemutatták a veszprémi várnegyed felújításának minden részletét. Az egyházi és városvezető mellett a gigaprojekten dolgozó szakemberek is megszólaltak, akik választ adtak több vitatott kérdésre is, többek közt arra, mi indokolja, hogy fehérre meszeljék a székesegyház falait.
A város a lakossággal együtt dolgozná ki a fenntartható városfejlesztési stratégiáját
A város a lakossággal együtt dolgozná ki a fenntartható városfejlesztési stratégiáját
Az önkormányzat kérdőív segítségével vonja be a lakosságot, melyben véleményüket, ötleteiket is megfogalmazhatják a témával kapcsolatban. A dokumentumot június végéig lehet kitölteni.
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Kiderült, mennyire is lesz zöld a Zöld város
Újabb helyszínbejárással folytatódott az önkormányzat és az Európa Kulturális Fővárosa program által meghirdetett sorozat, amelyen civileknek személyesen a városvezetők, valamint tervezők és kivitelezők mutatják be Veszprém legnagyobb, jelenleg is zajló beruházásait. Kedden a Zöld város program került terítékre. A Szent Miklós-szeget, az Erzsébet-ligetet és az egyetem alsó kampuszát is magába foglaló fejlesztés bejárásán az is kiderült, hány fa marad meg a beruházást követően.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.