2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém

A sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.

Tavaly novemberben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club azóta már birtokba is vette álomszerű, új otthonát. Adódott ugyanakkor a kérdés: milyen sors vár az egykor szebb napokat is látott tornászgyakorlóra?

A választ csütörtökön megkaptuk, amikor is a városvezetők és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) hivatalosan is átadta a felújított épületet, amely immár a helyi küzdősportolók új otthona. A kivitelezést a VESC a Weapon Group SC-vel, és a helyi közüzemű szolgáltatóval együttműködve valósította meg.

A komplexumban rendezett eseményen Szokolik Gergely, a VESC ügyvezetője elmondta, egyesületük a Pannon Egyetemmel karöltve hosszú évek óta dolgozik azon, hogy mind a hallgatóknak, mind a helyi polgároknak sportolási lehetőségeket biztosíthasson. A szervezetek lépésről lépésre, lelkiismeretesen haladtak a fejlődéssel.

A vezető kiemelte, a vidéki sportszervezeti támogatásoknak köszönhetően immár tizenegy szakosztállyal és több mint félezer sportolóval rendelkeznek. Megtudhattuk, a Weapon Group SC-vel kötött együttműködésük következtében immár az ökölvívás, a birkózás, a grappling, az aikidó és a thai-boksz is megtalálható szakágaik között.

Porga Gyula és Ovádi PéterPorga Gyula és Ovádi Péter

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a veszprémi sportolók teljesítménye magasabb szinten tartózkodik, mint azt a meglévő infrastruktúra feltételezné. A polgármester hozzátette, az elmúlt időszakban a városvezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a sportágak képviselői méltó körülmények között végezhessék a munkát. 

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) rámutatott, hogy Veszprémben az összefogás ereje mindig is falakat döntött. Az országgyűlési képviselő elmondta, a helyben lévő sportegyesületek összefogása nélkül a beruházás nem jöhetett volna létre; a VESC és Weapon Group SC saját érdekeit háttérbe szorítva együttes erővel hívták életre a megújult küzdősportkomplexumot.

Dobos Gergely és Sipos ReginaDobos Gergely és Sipos Regina

Az eseményen továbbá kiderült, hogy az épületben a Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Dózsa SC sportolói is helyet kapnak majd.

Az átadó küzdősport-bemutatóval zárult: Horváth Ferenc a bokszolókat, Faragó Attila a grappling-szakágot képviselte, míg a VESC – Weapon Grup fiatal reménysége, Sipos Regina és edzője, Dobos Gergely is bepillantást engedett a thai-boksz rejtelmeibe.

Kapcsolódó cikk
Sipos Regina bronzérmet szerzett a világkupán
A VESC – Weapon Group fiatal reménysége, Sipos Regina bronzérmet szerzett az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett kick-box világkupán.
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Elkészült Veszprém fenntartható városfejlesztési stratégiája
Elkészült Veszprém fenntartható városfejlesztési stratégiája
Hamarosan a közgyűlés elé kerülhet az az anyag, amely meghatározza, milyen tervek mentén viszi tovább a városfejlesztést Veszprém a következő európai uniós ciklusban. Az anyag kapcsán szerdán lakossági fórumot is tartottak.
Közös ötletelés a Füredidomb közlekedésének javításáról
Közös ötletelés a Füredidomb közlekedésének javításáról
Kovács Áron önkormányzati képviselő kezdeményezésére ültek tárgyalóasztalhoz a Füredidomb lakosai, valamint Polgármesteri Hivatal illetékese és a városrész képviselője, hogy együtt járják körbe a terület közlekedésének problémáit és a lehetséges megoldásokat.
Segítséget kér az Otthont az Állatoknak Alapítvány
Segítséget kér az Otthont az Állatoknak Alapítvány
Az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egyetlen százalékából harminc hosszú esztendő után megújult menhelyet varázsolna a környékbeli elárvult állatoknak.
Az ország egyik leghosszabb futóköre épül meg a Jutasi lakótelepen
Az ország egyik leghosszabb futóköre épül meg a Jutasi lakótelepen
Várhatóan jövő nyár elejére elkészül az a 3,2 km-es rekortán futókör, ami a Jutasi lakótelep utcáin és parkjain át vezet majd keresztül. Korábban a lakótelepen végzett konzultáció során is előkelő helyen végzett, mint valós igény egy ilyen futókör megépítése, most pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásából valósul meg.
Szinte percre pontosan tartják az ütemtervet
Szinte percre pontosan tartják az ütemtervet
Csütörtökön fél napra lezárták a Jókai utca forgalmát, mivel a Ruttner-házba éppen akkor emelték be azt a liftet, ami a bejáratot is jelenti majd a várbörtön múzeumba hamarosan. Közben a város másik pontján egy újabb fontos mérföldkövéhez érkezett az egyik építkezés, aminek köszönhetően az egykori gyermekkórház mellett épülő parkolóház már az átadás napjától zöldbe burkolózik. Hogy a közelmúltban megtalált II. világháborús bomba hatástalanítása mennyire vetette vissza a Zöld város projekt beruházást, arra is, valamint az összes Európa Kulturális Főváros program égisze alatt megvalósuló építkezés aktuális állapotáról is megtudtunk több információt Lamos Pétertől, a Veszprém 2030 Kft. ügyvezetőjétől.