Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot

2021. november 24. 13:23
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.

Az elmúlt évben szorgosan végigkövettük az épülő Veszprémi Tornacsarnok fázisait. Ott voltunk, amikor tavaly nyár végén még a markolók ásták az épület alapjait, azt követő őszi alapkőletételről is beszámoltunk, végül pedig a vasbeton vázszerkezet elhelyezéséről is készítettünk fotóriportot.

A beruházás végig ütemterv szerint haladt; ezt bizonyítja, hogy az ígéreteket betartva a csarnokot még idén hivatalosan is átadták. Az ünnepélyes szerdai eseményen a VTC munkatársainak többször a könnyeikkel is meg kellett küzdeniük. Nem csoda, hiszen új időszámítás kezdődött számukra.

A háromszintes csarnok 1300 négyzetméter alapterületű lett, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert tesznek ki. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlóteret valósítottak meg a kivitelezők, míg az emeleten irodák, társasági helyek, öltözők és a vizesblokkok lettek kialakítva. Az épület esztétikailag is kiemelkedő élményt nyújt.

Dr. Magyar Zoltán az átadóünnepségen csodálatos jelzővel illette az épületet. A Magyar Torna Szövetség elnöke rámutatott, a torna rendkívül nagy jelentőséggel bír, hiszen a gyermekek a temérdeknyi pozitív hatás mellett mozgáskészségben és bátorságban is rengeteget fejlődhetnek általa. A szaktekintély örömét fejezte ki, hogy Veszprémben immár az élsportra is lehetőség van.

Marosvölgyi Tamás, Ovádi Péter, Berki Krisztián, Porga Gyula és Dr. Magyar ZoltánMarosvölgyi Tamás, Ovádi Péter, Berki Krisztián, Porga Gyula és Dr. Magyar Zoltán

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, az álomból valóság született. Térségünk országgyűlési képviselője kiemelte, a múltból a jelenbe való lépés sikerrel történt meg, már csak a jövőre kell koncentrálni. A miniszteri biztos hangsúlyozta, városunk már európai viszonylatban kiemelkedő uszodával és a tornacsarnokkal is rendelkezik, nem megfeledkezve a nemrég átadott jégcsarnokról.

Dr. Botos Gyöngyvér a Modern Városok Program helyi sikerességére hívta fel a figyelmet. A helyettes államtitkár emlékeztetett, a kormány összesen 4 ezer milliárd (!) forintot biztosít települési fejlesztések maradéktalan kivitelezésére. A politikus méltatta a városvezetőséget és annak helyzetfelismerését, hiszen Veszprémben több ízben is a programnak köszönhetően születhettek új létesítmények.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) az összefogás fontosságát hangsúlyozta. A polgármester elmondta, a fejlesztés során az együttműködő partnerekkel folyamatosan azokat a pontokat keresték, amelyek összekötik őket, ugyanis csak így lehet sikert aratni, együttes erővel. A városvezető a Magyar Torna Szövetség irányába külön köszönetét is kifejezte. 

Berki Krisztián felelevenítette azt az egy évvel ezelőtti pillanatot, amikor ő maga is Veszprémben járt a csarnok alapkőletételekor. Az egykori olimpiai bajnok tornász úgy fogalmazott, gyermekként mindent megadott volna azért, ha ilyen körülmények között sportolhat. A Magyar Torna Szövetség sportigazgatója nyomatékosította: egy ilyen épületbe a szülők is szívesen hozzák majd gyermekeiket.

Végül pedig Marosvölgyi Tamás is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. A Veszprémi Torna Club elnöke elcsukló hanggal fejezte ki köszönetét mindenki irányába, aki segített egyesületüknek új jövőt teremteni. A sportvezető zárásként annyit mondott, ahogy eddig, úgy a jövőben is szigorúan a gyermekek érdekeit fogják szem előtt tartani. Értük voltak, vannak és lesznek, immár új otthonban

A Veszprémi Tornacsarnok a Kormány, a Magyar Torna Szövetség és az önkormányzat közös erőfeszítései árán jöhetett létre. Elmondható, hogy a Városi Stadion beruházás-sorozatának első állomása sikerrel lezárult. Nagy örömre és boldogságra adhat okot, hogy a Veszprémi Torna Club színeiben versenyző közel kétszáz gyermek immár méltó, XXI. századi körülmények között sportolhat.

Galéria
Álomszerű a Veszprémi Torna Club új otthona
Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.