2023. február 1.
//
Ignác névnap

Dobogós veszprémi helyezések a kladnói atlétikai viadalon

Az SVSE két olimpikonja is ezüstérmet szerzett a keddi, kladnói viadalon: Bartha-Kéri Bianka 2:02.57 perces idővel 800 méteren, míg Szögi István 3:42.02 perccel 1500 méteren lett második.

Bartha-Kéri Bianka sokáig az élen állt 800 méteren, végül a szlovén Anita Horvat mögött a 2. helyen ért célba 2:02.57-es futásának köszönhetően.

Nagyon jó verseny volt, Csehországban mindig kiváló a hangulat, jó szervezéssel, sok nézővel. Jó volt az időjárás is, amit ma tudtam, kihoztam magamból. A következő versenyem az országos bajnokság lesz, majd utána rövid időn belül három egynaposon szeretném bebiztosítani az Eb-indulásom. A formám szerintem rendben van, bízom benne, hogy a legközelebbi alkalmak során már úgy állnak majd a csillagok, hogy maximálisan ki is tudom hozni magamból, amire képes vagyok

– mondta Bartha-Kéri Bianka, akire sűrű országos bajnokság várhat június utolsó hétvégéjén, amennyiben a 800 méter és a 4x400 méteres váltó mellett 400 méteren is rajthoz áll.

Bartha-Kéri Bianka értékes ezüstérmet szerzett - Fotó: MASZ (archív)Bartha-Kéri Bianka értékes ezüstérmet szerzett - Fotó: MASZ (archív)

Szögi István bő egy hete Prágában a 3. lett, most ezen a pozíción tudott egy helyet javítani 3:42.02-es futásának köszönhetően.

Nem vagyok nagyon elégedett a mai futásommal, egy picit gyorsabb tempót ígértek, ezért álltam be a nyúl mögé, jó formában voltam, de a második körben visszalassultunk. Ennek ellenére maradtam mégis mögötte, így jó pozícióban voltam ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt. Miután kiállt a nyúl, éreztem, hogy jó erőben vagyok, de azért még ott voltak a többiek is mögöttem. Igyekeztem megfuttatni őket, akik sokáig nem is tudtak megelőzni. Az utolsó 100 méteren úgy éreztem, hogy sikerül is megszerezni az első helyet, de sajnos 15-20 méterrel a vége előtt a litván fiú megelőzött

– értékelte a versenyt Szögi István.

Annak ellenére sem alakul rosszul ez a szezon, hogy szerettem volna versenyeket nyerni nemzetközi szinten is, de ez most nem jött össze. A prágai futás megerősített abban, hogy jó formában vagyok, de augusztusban szeretnék majd a legjobb állapotomban lenni, szerintem jó úton haladunk efelé

– adott nagyobb képet az SVSE 26 esztendős futója a 2022-es szabadtéri szezonjáról.

Nem ő volt az egyetlen magyar ezen a távon, csapattársa Kiss Gergő 3:42.39-cel idei legjobbját futva negyedikként ért célba.

vehir.hu

További cikkek

Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
A közelmúltban megkezdődött a fedett pályás szezon az atléták számára: a veszprémi Sportolj Velünk SE fiataljai Pozsonyban léptek pályára, ahol sikeresen szerepeltek.
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Kubasi János 42 éve fennálló U20-as rekordot döntött meg az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett régiós bajnokságon 800 méter síkfutásban.
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
A veszprémi Kiss Gergővel és Szögi Istvánnal felálló magyar vegyes váltó hatodik helyen végzett a torinói mezeifutó Európa-bajnokságon. A szintén SVSE-s színekben versenyző Varga Gréta és Kovács Ferenc egyéni számban bizonyíthatott.
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.