Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Dobogós veszprémi helyezések a kladnói atlétikai viadalon

2022. június 14. 22:03 // Forrás: MASZ
Az SVSE két olimpikonja is ezüstérmet szerzett a keddi, kladnói viadalon: Bartha-Kéri Bianka 2:02.57 perces idővel 800 méteren, míg Szögi István 3:42.02 perccel 1500 méteren lett második.

Bartha-Kéri Bianka sokáig az élen állt 800 méteren, végül a szlovén Anita Horvat mögött a 2. helyen ért célba 2:02.57-es futásának köszönhetően.

Nagyon jó verseny volt, Csehországban mindig kiváló a hangulat, jó szervezéssel, sok nézővel. Jó volt az időjárás is, amit ma tudtam, kihoztam magamból. A következő versenyem az országos bajnokság lesz, majd utána rövid időn belül három egynaposon szeretném bebiztosítani az Eb-indulásom. A formám szerintem rendben van, bízom benne, hogy a legközelebbi alkalmak során már úgy állnak majd a csillagok, hogy maximálisan ki is tudom hozni magamból, amire képes vagyok

– mondta Bartha-Kéri Bianka, akire sűrű országos bajnokság várhat június utolsó hétvégéjén, amennyiben a 800 méter és a 4x400 méteres váltó mellett 400 méteren is rajthoz áll.

Bartha-Kéri Bianka értékes ezüstérmet szerzett - Fotó: MASZ (archív)Bartha-Kéri Bianka értékes ezüstérmet szerzett - Fotó: MASZ (archív)

Szögi István bő egy hete Prágában a 3. lett, most ezen a pozíción tudott egy helyet javítani 3:42.02-es futásának köszönhetően.

Nem vagyok nagyon elégedett a mai futásommal, egy picit gyorsabb tempót ígértek, ezért álltam be a nyúl mögé, jó formában voltam, de a második körben visszalassultunk. Ennek ellenére maradtam mégis mögötte, így jó pozícióban voltam ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt. Miután kiállt a nyúl, éreztem, hogy jó erőben vagyok, de azért még ott voltak a többiek is mögöttem. Igyekeztem megfuttatni őket, akik sokáig nem is tudtak megelőzni. Az utolsó 100 méteren úgy éreztem, hogy sikerül is megszerezni az első helyet, de sajnos 15-20 méterrel a vége előtt a litván fiú megelőzött

– értékelte a versenyt Szögi István.

Annak ellenére sem alakul rosszul ez a szezon, hogy szerettem volna versenyeket nyerni nemzetközi szinten is, de ez most nem jött össze. A prágai futás megerősített abban, hogy jó formában vagyok, de augusztusban szeretnék majd a legjobb állapotomban lenni, szerintem jó úton haladunk efelé

– adott nagyobb képet az SVSE 26 esztendős futója a 2022-es szabadtéri szezonjáról.

Nem ő volt az egyetlen magyar ezen a távon, csapattársa Kiss Gergő 3:42.39-cel idei legjobbját futva negyedikként ért célba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.