2022. december 2.
//
Melinda névnap

Dobogós veszprémi helyezések a kladnói atlétikai viadalon

Az SVSE két olimpikonja is ezüstérmet szerzett a keddi, kladnói viadalon: Bartha-Kéri Bianka 2:02.57 perces idővel 800 méteren, míg Szögi István 3:42.02 perccel 1500 méteren lett második.

Bartha-Kéri Bianka sokáig az élen állt 800 méteren, végül a szlovén Anita Horvat mögött a 2. helyen ért célba 2:02.57-es futásának köszönhetően.

Nagyon jó verseny volt, Csehországban mindig kiváló a hangulat, jó szervezéssel, sok nézővel. Jó volt az időjárás is, amit ma tudtam, kihoztam magamból. A következő versenyem az országos bajnokság lesz, majd utána rövid időn belül három egynaposon szeretném bebiztosítani az Eb-indulásom. A formám szerintem rendben van, bízom benne, hogy a legközelebbi alkalmak során már úgy állnak majd a csillagok, hogy maximálisan ki is tudom hozni magamból, amire képes vagyok

– mondta Bartha-Kéri Bianka, akire sűrű országos bajnokság várhat június utolsó hétvégéjén, amennyiben a 800 méter és a 4x400 méteres váltó mellett 400 méteren is rajthoz áll.

Bartha-Kéri Bianka értékes ezüstérmet szerzett - Fotó: MASZ (archív)Bartha-Kéri Bianka értékes ezüstérmet szerzett - Fotó: MASZ (archív)

Szögi István bő egy hete Prágában a 3. lett, most ezen a pozíción tudott egy helyet javítani 3:42.02-es futásának köszönhetően.

Nem vagyok nagyon elégedett a mai futásommal, egy picit gyorsabb tempót ígértek, ezért álltam be a nyúl mögé, jó formában voltam, de a második körben visszalassultunk. Ennek ellenére maradtam mégis mögötte, így jó pozícióban voltam ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt. Miután kiállt a nyúl, éreztem, hogy jó erőben vagyok, de azért még ott voltak a többiek is mögöttem. Igyekeztem megfuttatni őket, akik sokáig nem is tudtak megelőzni. Az utolsó 100 méteren úgy éreztem, hogy sikerül is megszerezni az első helyet, de sajnos 15-20 méterrel a vége előtt a litván fiú megelőzött

– értékelte a versenyt Szögi István.

Annak ellenére sem alakul rosszul ez a szezon, hogy szerettem volna versenyeket nyerni nemzetközi szinten is, de ez most nem jött össze. A prágai futás megerősített abban, hogy jó formában vagyok, de augusztusban szeretnék majd a legjobb állapotomban lenni, szerintem jó úton haladunk efelé

– adott nagyobb képet az SVSE 26 esztendős futója a 2022-es szabadtéri szezonjáról.

Nem ő volt az egyetlen magyar ezen a távon, csapattársa Kiss Gergő 3:42.39-cel idei legjobbját futva negyedikként ért célba.

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.