Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hiszek az előadó és a néző közötti kölcsönhatásban

2022. június 23. 17:00
Kormos Anett új önálló estjét múlt pénteken láthatta a veszprémi közönség az Agórában. A műsor, melynek címe TOP LESZ, sokakat érdekelt: teltház és vastaps várta a standupost, akit fellépése után kérdeztünk az estről.

Aki az utóbbi időben kicsit jobban elmélyült a stand up világában, tudja, hogy vannak megkerülhetetlen nevek, Kormos Anetté ilyen. Közismert, hogy a színpadon kívül nem szereti a reflektorfényt, nem szeret magáról beszélni. Mégis, az est végén a közönségnek szegezte a kérdést, ki mire kíváncsi? Ellentmondásosnak tűnt a felvetése, hogy a közönség bármit kérdezhet tőle, ráadásul nyilvánosan; a nézők pedig kapva-kaptak a lehetőségen. Anett így fogalmazott a jelenségről:

„Vannak standuposok, akik nem szeretnek rögtönözni, én viszont imádok. Kedvelem a közönséget, és az esetek kilencvenkilenc százalékában szeretettel érdeklődnek. Attól, hogy úgy zárul a műsor, hogy bármit kérdezhetnek, minden este más lesz egy kicsit.”

Arról, hogy a rögtönzés mennyire számít ma tanulási folyamatnak, a következőket mondta: „Ha mondhatom így, ezen már túl vagyok. Rengeteg céges fellépés van a hátam mögött, és ennél nincs keményebb tanulópálya. Magam részéről mindenkinek kötelezővé tenném, aki ezen a pályán szeretne mozogni. Kiváló iskola, remekül meg lehet tanulni az improvizálást.”

A nézőtéren ülők közül valaki a Dumaszínházból való távozására is rákérdezett, erről Anett azt mondta, valamiért nem tud tartósan rendszerekhez tartozni, idővel mindig a saját útjára löki a sors. Ha nem is könnyebb egyedül, de mindenképpen önfazonosabb tud lenni, ha a saját szabályaihoz kell csak alkalmazkodnia. Hozzátette még, hogy egyébként jó érzésekkel gondol vissza a Dumaszínházzal való együttműködés éveire, és reméli, ez kölcsönös.

Az esten sok személyes történet is felbukkant, és rengeteg abszurd, kicsit sem hétköznapi helyzet. Talán jogos a kérdés, vajon a standupos örül-e ezeknek a furcsa helyzeteknek, hiszen a fellépésen kamatoztatni tudja: „Az a baj, ezek sokszor sajnos szó szerint úgy történnek, ahogy elmesélem. Kell egy kis idő, hogy a drámai vagy akár tragikus dolgokat a színpadon már a humor köntösébe tudjam bújtatni.

Hiszek az előadó és néző közötti kölcsönhatásban, egy jól sikerült előadásnak mindkét fél számára felszabadítónak, “gyógyító” erejűnek kell lennie.

 Ezért is állok újra és újra színpadra: nekem szükségem van arra, hogy együtt röhögjünk.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.