2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Férfi kézilabda-vb: Magyarország a harmadik kalapban

2022. június 28. 17:21
MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott a harmadik kalapból várja a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének szombati sorsolását.

A nemzetközi szövetség (IHF) kedden tette közzé a lengyel-svéd közös rendezésű torna kalapbeosztását, egyben azt is közölte, hogy az európai selejtezőben alulmaradt csapatok közül Hollandia és Szlovénia szabadkártyát kap. A magyar válogatottat a harmadik kalapba sorolták.    

Az Afrika-bajnokságra - amelynek első öt helyezettje vehet részt a világbajnokságon - július 11-18. között kerül sor. Észak- és Közép-Amerika legjobb csapatának kilétére a kontinentális selejtező végén, pénteken derül fény.

A magyar csapat a harmadik kalapból várhatja a szombati sorsolást (archív fotó)A magyar csapat a harmadik kalapból várhatja a szombati sorsolást (archív fotó)

A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolják a szombaton 17 órakor kezdődő sorsoláson, Katowicében, ahol az is eldől, hogy a magyar együttes melyik városban szerepel a csoportkörben. A mérkőzéseknek Krakkó, Gdansk, Katowice, Plock, Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping és Kristianstad ad otthont.    

A világbajnokság győztese kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőn vehetnek részt.

A csoportsorsolás kiemelése:

1. kalap: Dánia, Svédország, Spanyolország, Franciaország, Norvégia, Izland, Németország, Afrika 1. számú csapata
2. kalap: Katar, Horvátország, Belgium, Brazília, Portugália, Lengyelország, Montenegró, Észak-Macedónia
3. kalap: Szerbia, Magyarország, Argentína, Bahrein, Szaúd-Arábia, Afrika 2. számú csapata, Chile, Afrika 3. számú csapata
4. kalap: Uruguay, Afrika 4. számú csapata, Afrika 5. számú csapata, Irán, Dél-Korea, Észak- és Közép-Amerika 1. számú csapata, Hollandia, Szlovénia

vehir.hu
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29