Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Izland, Dél-Korea és Portugália a magyarok csoportjában

2022. július 2. 23:54 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával találkozik a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban.

Izlanddal és Portugáliával a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepeltek a magyarok a budapesti MVM Dome-ban. Az északi szigetország csapatától 31-30-ra kikaptak, a portugálokat pedig 31-30-re legyőzték.    

Mind a nyolc vb-csoportból az első három helyezett jut tovább, és magával viszi a másik két továbbjutóval szembeni eredményét. A magyar együttes továbbjutás esetén a göteborgi középdöntős csoportban Svédország, Uruguay, Brazília, illetve az Afrika-bajnokság ezüstérmese közül három csapattal találkozik. Onnan az első kettő jut a negyeddöntőbe.    

Az Afrika-bajnokságra - amelynek első öt helyezettje vehet részt a világbajnokságon - július 11. és 18. között kerül sor.

Ez lesz a 28. férfi világbajnokság és a 22., amelyen a magyar csapat is részt vesz. Legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. hely, legutóbb pedig - tavaly januárban, Egyiptomban - ötödik lett.

A január 11-29. között sorra kerülő világbajnokság győztese kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőn vehetnek részt.

A csoportbeosztás:

A csoport (Krakkó): Spanyolország, Montenegró, Irán, Chile
B csoport (Katowice): Franciaország, Lengyelország, Szlovénia, Szaúd-Arábia
C csoport (Göteborg): Svédország, Uruguay, Brazília, Afrika 2.
D csoport (Kristianstad): Izland, Magyarország, Koreai Köztársaság, Portugália
E csoport (Katowice): Németország, Szerbia, Katar, Afrika 5.
F csoport (Krakkó): Norvégia, Hollandia, Argentína, Észak-Macedónia
G csoport (Jönköping): Horvátország, Egyesült Államok, Afrika 1., Afrika 3.
H csoport (Malmö): Dánia, Belgium, Bahrein, Afrika 4.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

január 12., csütörtök:
Magyarország - Koreai Köztársaság 18.00

január 14., szombat:
Izland-Magyarország 18.00

január 16., hétfő:
Portugália-Magyarország 20.30

A középdöntő II. csoportjának mérkőzésnapjai: december 18., 20. és 22., kezdési időpontok 15.30, 18.00 és 20.30. A negyeddöntőket január 25-én Gdanskban és Stockholmban, az elődöntőket 27-én Gdanskban és Stockholmban, a helyosztókat 29-én a svéd fővárosban rendezik.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.